BU FESTİVAL UNUTULMAZ..!

BU FESTİVAL UNUTULMAZ..!
Yayınlama: 14.09.2023
Düzenleme: 16.09.2023
1.289
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde konserler, sergiler, tiyatrolar ve çeşitli sanat etkinlikleri halkla buluştu…

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslar arası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali’nde dördüncü gün geride kaldı.

 

 

ANI DALIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

 

Festival kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte Anadolu Hamidiye Tabyası’nda Anı Dalışı Etkinliği düzenledi. Etkinlik katılımcıları profesyonel dalgıçlarla birlikte Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda dalış gerçekleştirdi. Etkinliğe özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi.

 

 

UĞUR ASLAN ÇANAKKALE’DEKİ ASKERLİK ANILARINI ANLATTI…

Festival kapsamında dün akşam Anadolu Hamidiye Tabyası’nda kurulan konser alanında ünlü oyuncu ve şarkıcı Uğur Aslan sahnedeydi. Şarkıcı konser öncesinde “Daha önce Çanakkale’de hiç sahneye çıkmadım ama ilginçtir ki ben askerliğimi burada yaptım. O yıllarda asker arkadaşlarıma şarkı söyledim” diyerek, Çanakkale ile ilgili anısını paylaştı. Ana sahnede13 Eylül Çarşamba günü Sinan Akçıl,14 Eylül Perşembe günü Gökhan Tepe, 15 Eylül Cuma günü Murat Dalkılıç, 16 Eylül Cumartesi günü Simge Sağın ve 17 Eylül Pazar günü ise Fatma Turgut yer alacak.

 

 

 

KONSER, TİYATRO, DANS DOLU BİR GÜN…

 

Troya Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü gününde Nedime Hanım Konağı’nın bahçesinde Çanakkale Barış Korosu sahne aldı. Kilitbahir Kalesi’nde ise Retrobüs Grubu dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Festival kapsamında ÇÖMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde Erhan Yazıcıoğlu,Volkan Severcan, Şebnem Özinal, Gülen Kahraman gibi usta tiyatrocuların rolaldığı “Vişne Bahçesi” oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu. Yeni Kordon da ise Halk Dansları Gösterisi yapıldı.

 

 

PERDELER TARİHE AÇILIYOR…

 

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında yeralan “Perdeler Açılıyor” etkinliğinde; “Onlarca parçaya ayrılmış bir kap nasıl tümlenir? Denizden çıkan bir eser tuzdan nasıl arındırılır? Ortam koşulları ideal düzeye nasıl getirilir? Fotoğraflı ve yazılı belgeleme nasıl yapılır?” soruları yanıt buldu. Troya Müzesi Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı’na gelen ziyaretçiler, antik kent kazıları ile çeşitli yollarla elde edilmiş tarihi eserlerin restorasyon ve konservasyon süreçlerini canlı izledi.

 

 

FESTİVALİN VAZGEÇİLMEZLERİ SERGİLER…

 

Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde Garip Ay tarafından düzenlenen Ebru Performansı Mapping Gösterisi diğer festivallerde olduğu gibi büyük ilgi görüyor. Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Mahal Sanat’ta Troya Kazıları Sanat Ekibi’nin sergisi “Kanatlı Sözler, İzler” görülebiliyor. Devlet Güzel Sanatlar Sergi Salonu’nda ise“Hesap İşi” sergisi yer alırken,Çanakkale Evi’nde “Devrim Erbil’in Renkleri”sergisi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

 

 

ÇOCUKLAR DA UNUTULMUYOR…

 

Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluşturuluyor. ‘Troya Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamındaki Çocuk Atölyeleri ve festivaldeki yüzlerce etkinliğin detaylarına  https://kulturyolufestivalleri.com/ dan ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş