BU GÜREŞ KAÇMAZ

Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu 2016-2017 deve güreşi sezonu takvimine de giren Biga’da yılın en büyük deve güreşi gerçekleşecek.

BU GÜREŞ KAÇMAZ
Yayınlama: 30.01.2017
9.238
A+
A-

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinin en önemli organizasyonları arasında yer alan ve her çatımın binlerce kişi tarafından izlendiği deve güreşi sezonu 20 Kasım’da Karpuzlu ve Güllübahçe deve güreşleri ile başladı. 2016-2017 güreş takvimi, 26 Mart’ta Karapınar ve Yazıdere’de yapılacak müsabakalarla sona erecek. Sezonla birlikte deveciler de sabah akşam ciddi bir antreman süreci yaşadılar.

Toplam 60 çift devenin yer alacağı güreşler, 5 Şubat Pazar günü saat 10:30’da Çınarlık Mevkii’nde başlayacak. 4 Şubat Cumartesi günü saat 12:00-14:00 arası kısa bir şehir turunun ardından saat 14:00’te Deve Güzellik Yarışması yapılacak. Bu yıl güreşler; ‘Tek Teke Bağ Bağa Çatal Kapana Güreşecekler’ sloganıyla gerçekleşecek.

Bodrum’dan Kanka Gelidonya, Çavdarlı Mustafa, Goca Bodrumlu Tunahan, Al yazmalım Karamba, Germencik’ten Karapınar, Salihli’den Çakır, Bozlar’dan Hanlar, Sarayköy’den Sıla/Serra/ Siyo, Turgutlu’dan Efsane Efe, Parsodan Vabis 1-2-3 gibi ünlü develer Biga Çınarlık Mevkii’nde olacaklar.

Kupa eşleşmeleri ise şöyle olacak:

Bodrum’dan Kanka Gelidonya ve Vabis ( Biga Belediye Başkanlığı)
Çakır ve Son Yeniçeri ( Biga Kaymakamlığı )
Karapınar ve Çakır Mercan ( CHP İlçe Başkanlığı )
Karadağlı ve Arap Şimşek (Biga TSO)
Kocabigalı ve Al Yazmalım (Tertip Komitesi )
Bigadan Yörükoğlu 17 – Ağla Umut (Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası)
Çılgın Deniz ve Eymen Efe (Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz)

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş