BU İDDİA ÇANAKKALE’Yİ KARIŞTIRDI..!

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gece karantina altına alınacak olan köyde gündüz saatlerinde hoparlörde duyuru yapıldığı ve anonsu duyan bazı kişilerin köyü terk ettiği iddia edildi. Diğer il ve ilçelere gittikleri ileri sürülen vatandaşlar nedeniyle hastalığın yayılmasından endişe ediliyor…

BU İDDİA ÇANAKKALE’Yİ KARIŞTIRDI..!
Yayınlama: 30.03.2020
25.486
A+
A-

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle gece karantina altına alınacak olan köyde gündüz saatlerinde hoparlörde duyuru yapıldığı ve anonsu duyan bazı kişilerin köyü terk ettiği iddia edildi. Diğer il ve ilçelere  gittikleri ileri sürülen vatandaşlar nedeniyle hastalığın yayılmasından endişe ediliyor…

 

Çanakkale’nin Çan ilçesi’ne bağlı Maltepe köyü, corona virüsü tedbirleri kapsamında saat 22.00 itibariyle karantina altına alınmıştı. 18.00’da açıklanan kararın önceden anons ile köyde duyurulması üzerine bazı ailelerin evlerini terk ederek il ve ilçe merkezlerinde yaşayan akrabalarının yanına gittiği ileri sürüldü.

 

Sözcü gazetesinin haberine göre, Çan ilçesine bağlı Maltepe köyünde yaşayan birçok aile yakın zamanda umre ziyareti gerçekleştirdi ve döndükten bir süre sonrada aralarından bazıları hastalanmaya başladı. Hasta sayısının artmasının ardından ise akşam saatlerinde Çan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından corona virüsü (Covid-19) gerekçesi ile Maltepe köyü saat 22.00 itibariyle karantinaya alındı.

 

BAZI KİŞİLERİN KÖYDEN AYRILDIĞI İDDİA EDİLİYOR…

Kararın karantinadan önce, saat 18.00’da köy meydanında anons ile duyurulması sebebiyle, bazı ailelerin Çanakkale ve Çan’da yaşayan akrabalarının yanına gittiği ileri sürüldü. Yaklaşık 370 nüfuslu köyde diğer ailelerin ise karantina kurallarına uyarak evlerinde kaldıkları öğrenildi.

 

Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından birçok vatandaş uyarı sonrası önlem alındığı iddiasıyla yetkililere tepki gösterdi. Köydeniğer yerleşim yerlerine gittikleri ieri sürülen vatandaşların hastalığı başkalarına da bulaştırarak yayılmasına yol açmalarından endişe ediliyor. Öte yandan yetkililerden iddialar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş