BU PROJELERİN GİDER’İ VAR..!

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, ipucu verdiği projeleriyle göz doldururken, çalışma ilke ve prensipleriyle de halkın takdirini topluyor. Meydanlar ve yeni yeşil alanlarla Çanakkale’ye nefes aldıracaklarının altını çizen Gider, 24 saat yaşayan bir şehir oluşturacaklarının müjdesini veriyor…

BU PROJELERİN GİDER’İ VAR..!
Yayınlama: 14.02.2019
4.162
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, ipucu verdiği projeleriyle göz doldururken, çalışma ilke ve prensipleriyle de halkın takdirini topluyor. Meydanlar ve yeni yeşil alanlarla Çanakkale’ye nefes aldıracaklarının altını çizen Gider, 24 saat yaşayan bir şehir oluşturacaklarının müjdesini veriyor…

 

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, Müteahhitler Birliği’nin düzenlediği 31 Mart Yerel Seçim toplantısına konuk oldu. Müteahhitler ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gider, Parsel bazında imar değişikliklerini tamamen kaldıracaklarını, ada bazında imar değişiklikleri yapılacağını söyledi. Şehir merkezinde nefes alanları açılacağını da belirten Gider, “Şimdiki Halk bahçesi gibi ıssız değil, 24 saat yaşayan nefes alanları oluşturacağız” dedi.

 

24 SAAT YAŞAYAN NEFES ALANLARI…

 

Müteahhitler Birliği toplantısına katılan Ayhan Gider, kent merkezinde nefes alanlarının olmadığını söyledi. Gider, “Çanakkale’de nefes alanları yok. Bir Halk Bahçemiz var, o da samimi olarak söylüyorum gece yalnız başınıza geçmekten ürkeceğiniz bir yer. Biz, nefes alanı olarak Valiliğin yanındaki İl Özel İdare binası ve veterinerlik binasını yıkmakla başlıyoruz. Onun arkasında eski Devlet Hastanesi ve Tarım İl Müdürlüğü bahçelerini birleştirerek orayı bir bütün halinde değerlendiriyoruz. Adına bahçe yada Halk Bahçesi yerine nefes alanı dememizin sebebi şu: ‘Biz orada bütün binaları yıkıp, ağaç ekeceğiz, isteyen gidip gezsin’ anlamında bir şey yapmayacağız. Ne yapacağız? Eski Devlet Hastanesi binasının sonradan yapılan arkadaki büyük kısmını yıkacağız. Orası depreme de dayanıksız zaten. Önde kalan eski binaların bir bölümünü Devlet Hastanesi poliklinik hizmetleri olarak devam ettireceğiz. Bir yerini 24 saat süreyle hizmet verecek şekilde; pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü gibi hizmetleri yapacak birim olarak devam ettireceğiz. Binaların kalan kısımlarının tamamını da sanat atölyeleri olarak kullanacağız. Heykel, müzik, seramik gibi sanat faaliyetleri yer alacak. STK’lar bir etkinlik yapmak istiyorsa yada iletişim bürosu açmak istiyorlarsa onlarda orada yer alacak. Yani o alanı biz yaşatacağız, ıssız bir alan olarak bırakmayacağız” dedi.

 

 

ÜÇ KURUM HARİÇ HEPSİNİ ORADAN ÇIKARTACAĞIZ…

 

O bahçenin içerisinde üç kurum hariç hepsini çıkaracağız diyen Belediye Başkan Adayı Gider; “Bu üç kurum da Cumhuriyet, İstiklal ve Gazi İlköğretim okulları. Çünkü biz çocukların o bahçede daha güzel bir eğitim alabileceğini düşünüyoruz. Hatta Milli Eğitim’in bölgeyle ilgili bir talebi varsa Tarım İl Müdürlüğü’nden devrolacak binaları da o amaçla ilkokul için kullanabiliriz. Ben hiç kimsenin parka gittiğinde orada oynayan ilkokul çocuklarından rahatsız olacağını düşünmüyorum. Tam tersine onlar oraya neşe katacaktır diye düşünüyorum. Artık Avrupa ülkelerinde hızlanan bir trend var. İlkokullar ile huzurevlerini yan yanana yapıyorlar. Yaşlılarla çocuklar hesapsız yaşayabildiği için hayatı çok daha iyi anlaşıyorlar. Etkileşimleri çok daha iyi oluyor. Bu anlamda da huzurevinden günün farklı saatlerinde bu bölgeye ücretsiz servis kaldırmayı düşünüyoruz. Orada bir bütünlük olsun, bir ahenk olsun. Orası gerçekten hemşehrilerimizin huzur bulmak, rahatlamak için gidebilecekleri bir yer olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

 

İMAR PLANI İLK 1 YILDA BİTECEK…

 

Müteahhitlerin imar planları hakkındaki sorularını da yanıtlayan Ayhan Gider, “Parsel bazında imar değişikliklerini tamamen kaldırıyoruz. İmar yapılacaksa bizim manifestomuzda ada bazında yapacağız diyoruz ama ben onu biraz daha genişletiyorum ve bölge bazında yapılacak diyorum. Mecbur kalırsak ada bazında yapacağız. Mecbur değilsek, ada değil bölge bazında yapacağız. Yani Çanakkale’nin nüfusu 150 bin olduğunda imarın nereye açılacağı belli olacak, 200 bin olduğunda da önceden belli olacak. Müteahhit bir işe başladığı zaman ve sıkıştığında belediyenin kapısının önünden geçmek zorunda kalmayacak. İster maddi, ister manevi yada siyasi her ne isim altında olursa olsun bir bedel ödemek zorunda kalmayacak. Bunu da ilk bir yılda bitireceğiz. Çünkü 1/100.000’lik planlar tamamlandı. Önemli olan bunların imar planlarıyla uygulanması. Tek tek kalem vermeyeceğim harçlar da ve belediyenin aldığı tüm ödemelerde Maliye Bakanlığı’nın belirlediği asgari ücretin üzerine çıkmayacağız. Meclis kararı ile yeni vergiler koymayacağız” dedi.

 

 

DEVLETİN GÖREVİ VATANDAŞIN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEKTİR, YENİ PROBLEM YARATMAK DEĞİL…

 

Belediyenin müteahhitlerle ters düşmeye yönelik tüm faktörleri en başından ortadan kaldıracağız diyerek altını çizen Başkan Adayı Gider; “ Çünkü benim görev yaptığım hiçbir yerde insanın sorun yaşarak bana gelmesini ve çözmeyi sistem olarak benimseyen bir adam değildim. Mümkünse hiç kimse problem yaşamasın ve işini halletsin diye düşünüyordum. Devletin görevi vatandaşın problemlerini çözmektir, yeni problem yaratmak değildir. Biz de bu zamana kadar bu şiarla çalıştık. Bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, toplantıda, trafik, otopark, kent planı ve sosyal donatılarla ilgili projelerini de paylaştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş