BU YÜKÜ HERKES KALDIRAMAZ

Türk savunma sanayinin yıkılmaz kalesi Kale Gurubu’nun Başkan Yardımcısı Osman Okyay dosta güven düşmana korku verdi. Projeleri hakkında bilgi veren Okyay, ‘‘Çok heyecanlıyım çünkü çok zorlu ve çok büyük riskleri olan projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu uğurda şehit de olabiliriz gazi de’’ dedi.

BU YÜKÜ HERKES KALDIRAMAZ
Yayınlama: 29.03.2018
8.857
A+
A-

Suriye’de terör örgütlerine yönelik başarıyla devam eden operasyonda, tanktan tüfeğe, insansız hava aracından füzelere kadar düşmana kan kusturan çok çeşitli silah ve teknolojik savunma teçhizatında imzası bulunan Kale Grubunun Başkan Yardımcısı Osman Okyay, Biga da ‘Havacılık ve Savunma Sanayi’nin İleri Teknoloji Üretime Etkisi’ konulu bir konferans verdi. Konferansa yoğun ilgiden dolayı salonda oturacak yer bulamayan, çok sayıda katılımcı Okyay’ın konuşmasını ayakta dinledi.

 

İnsansız hava aracı, milli piyade tüfeği, yerli turbo jet motor ve buna benzer sayısız projelerle Türk savunma sanayisine katma değer katmaya devam eden Okyay, yaptığı sunumda‘‘Kendine yeterli bir savunma sanayisine sahip olmamız ulusal bağımsızlığımız açısından çok önemli” dedi. Ülkelerin dışarıdan temin edilen silah ve savunma sistemleriyle kendilerini savunamayabileceklerini belirterek, “Kendine yeterli bir savunma sanayisine sahip olmamız ulusal bağımsızlığımız açısından çok önemli. Birçok açıdan çok önemli ama birinci sıraya tabii ki de ulusal bağımsızlığımızı koyuyoruz. Yani siz dışarıdan temin ettiğiniz silah sistemleriyle, savunma sistemleriyle ülkenizi savunamayabilirsiniz. Savunamayabileceğiniz durumlara düşebilirsiniz. Bunu geçmişte birkaç defa yaşadık. Hâlâ daha zaman zaman yaşıyoruz. Önce topraklara sahip olmamız lazım ki üzerinde bir şeyler yapabilelim. O yüzden de ben ulusal bağımsızlığımızı birinci sıraya koyuyorum. Havacılık, savunma sanayine baktığımız zaman birkaç sebebi daha var. Bir tanesi refahın göstergesi” dedi.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin savunma ve havacılık sanayisinde de öne çıktığına ve bunun bir refah göstergesi olduğuna dikkat çeken Okyay, “Ülke olarak refah seviyemiz yüksek ise siz demek ki savunma ve havacılık sanayisinde de yatırımlarına devam edeceksiniz. Gelişmiş ülkelerde lokomotif sektörlerden bir tanesi de, bence en önemlisi, savunma ve havacılık sanayi. Çünkü birçok teknoloji bu sektörde ortaya çıkıyor. Yani, savunma ve havacılık sanayinde geliştiriliyor, daha sonra sivil sektöre kopyalanıyor. Öte yandan, çok pahalı bir sektör. Siz yapmadığınız, dışarıdan aldığınız bir savunma ürününü alırken, o ürünün fiyatı kaçla çarpılarak size satılıyor bilmiyorsunuz? Dolayısıyla bu ülkenin cebinden çıkan bir paradır. Bundan bir adım daha kötüsü şu: O ürünün gerçek bedeliyle, size fatura edilen bedel arasındaki farkı ile siz o ürünü aldığınız ülkenin bir sonraki savunma ve havacılık sanayisinin Ar-Ge’sini finanse edersiniz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.