BÜLENT TURAN SÖZÜNÜ TUTACAK MI..!

BÜLENT TURAN SÖZÜNÜ TUTACAK MI..!
Yayınlama: 06.03.2023
Düzenleme: 06.03.2023
5.564
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesinin ardından gözler AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a çevrildi.

2020 yılında; “İlan ediyorum, Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun, ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım” diyerek iddialı bir çıkış yapan AK Partili Turan’ın, bu sözünü tutup tutmayacağı merak konusu oldu…

 

2020 yılının Aralık ayında TBMM Genel Kurulu’nda 2021 Merkezi Hükümet Bütçe teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmelere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri damga vurmuştu. Genel Kurul’da bütçe üzerinde konuşurken AK Partililerin “Cumhurbaşkanı adaylığını” kastederek, “Aday ol, aday olabilecek misin?” diye laf attığı Kılıçdaroğlu, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?” şeklinde bir çıkışa imza atmıştı.

 

 KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA BEN DE ADAYIM…

 

Kılıçdaroğlu’nun siyaset gündemini hareketlendiren o çıkışına AK Parti cephesinden ilginç bir meydan okuma gelmiş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; “Kılıçdaroğlu’ndan kaset operasyonuyla kendisini genel başkan yapanların izni ve talimatı olmadan aday olacağını açıklaması beklenmez. ‘Siyasi dostlarına rağmen aday olamaz. Kılıçdaroğlu siyasette aday olmak, lider olmak için genel başkan olmuş biri değil. İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım” ifadelerini kullanmıştı.

 

KILIÇDAROĞLU SÖZÜNÜ TUTTU SIRA TURAN’DA…

 

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan; “Sayın Kılıçdaroğlu ‘2023’te Cumhurbaşkanlığına adayım.’ diyorsa, sözünün arkasında durabiliyorsa ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak en az onun kadar bu demokratik hakkımı kullanacağımı ifade etmek istiyorum” demişti.

 

Millet İttifakı tarafından yapılan son toplantı sonrası 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklandı. Şimdi gözler AK Parti Grup Başkanvekili Turan’a çevrilirken, 2020 yılında tüm Türkiye’ye ilan ettiği gibi sözünün arkasında durarak Cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

 

TURAN’IN DANIŞMANINDAN MANİDAR PAYLAŞIM…

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın uzun yıllar danışmanlığını yapan Emre Ün ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının hemen ardından sosyal medya hesabından Turan’ın; “İlan ediyorum, Kılıçdaroğlu aday olursa bende olurum” başlıklı haber küpürü ile birlikte “Kartlar yeniden mi dağıtılacak şimdi?” mesajıyla manidar bir paylaşım yaptı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş