Çağdaş Kente Modern Hizmet

Barbaros Mahallesinde bulunan Çanakkale Belediyesi Hizmet Noktası ve Barbaros Mahalle Muhtarlığı Binası törenle hizmete açıldı. Barbaros ve ardından diğer mahallelere de kreş yapılmasının planlandığı bildirildi.

Çağdaş Kente Modern Hizmet
Yayınlama: 29.12.2016
1.493
A+
A-

Açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Mahalle Muhtarı Şaban Şahin başta olmak üzere çok sayıda davetli ve mahalle sakini katıldı.

 

Modern bir binaya kavuştuk…

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin, muhtarlık görevine geldiğinde küçük bir ofiste çalışmaya başladıklarını belirterek, bugün gelinen noktada hem Çanakkale Belediyesi Hizmet Bürosu hem de Muhtarlık binasının modern bir binaya kavuşması noktasındaki desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a teşekkürlerini iletti.

 

İçindekiler geçici, yapılar kalıcı…

 

Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, eski 54 Evler’in bulunduğu noktada gerçekleşen kentsel dönüşümün ardından hizmete giren yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yapıların içinde olanlar gelip geçici. Muhtarlar, çalışanlar, başkanlar da gelip geçici ama bu mahallede yaşayan insanlar kalıcı. Bu alan onların sağlıklı ortamda hizmet almaları için yapıldı. Belediye hizmetlerinin bir bölümünden de yararlansınlar diye yapıldı. Dolayısıyla bu binalar, mahalle sakinlerine aittir” dedi.

 

Barbaros mahallesine kreş geliyor…

 

Başkan Gökhan, Cevatpaşa Mahallesinde bu sene itibariyle hizmete giren ve büyük ilgi gören Ata’m Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Çocuk Kültür Evinin bir benzerini Barbaros Mahallesinde de açmak istediklerini belirterek, “En kısa zamanda Barbaros Mahallesine de ve ardından diğer mahallelere de bir kreş yapmayı planlıyoruz. Kreşler var, onların işini bozmak anlamında değil ama biz daha ziyade dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreş eğitiminden yararlanması gerektiği düşüncesindeyiz. Bir aksilik olmazsa Türkmenin Kahvesinin bulunduğu alanda yapmayı düşünüyoruz” diyerek mahalle sakinlerini bilgilendirdi.

 

Güzel şeyler yapıyoruz ama içimiz de daralıyor…

 

Başkan Gökhan sözlerini, “Bu sıkıntılı günlerde bu tür etkinlikler içimizi bir nebze de olsa ferahlatıyor. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza, gazilerimize şifalar diliyorum. Umarım, bir an önce barışa kavuşur hem ülkemiz hem de komşularımız. Evet, güzel şeyler yapıyoruz ama içimiz de daralıyor. Bu şekilde birlik içinde olduğumuz sürece kimse sırtımızı yere getiremez. Biz burada şehitler diyarında yaşayan insanlar, Mustafa Kemal’in izinde bu ülkede birlik ve beraberliğimizi bozmadan, refah içinde yaşayacağız diye temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından davetliler Çanakkale Belediyesi Hizmet Noktası ve Barbaros Mahalle Muhtarlığı binasını gezerek bilgiler aldı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş