Çanakkale Adalet İstiyor..!

Zehirli et parçalarıyla çok sayıda sokak hayvanının katledilmesi Çanakkale’de şok etkisi yarattı. Sorumluların yakalanması için adeta dedektif gibi çalışılıyor…

Çanakkale Adalet İstiyor..!
Yayınlama: 03.02.2017
7.242
A+
A-

Esenler Mahallesi 60 metrelik yol ve civarı, Köpek Parkı, Cevatpaşa Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi Stadyum civarı başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sokak hayvanlarına yönelik adeta toplu bir katliam gerçekleştirildi. Caniler tarafından bırakılan zehirli etleri yiyen çok sayıda kedi ve köpek telef oldu.

 

Zehirlenen ve telef olan canlılar arasında çok sayıda sahipli hayvanda bulunduğu gözlendi. Olayın duyulmasıyla birlikte tepki çığ gibi büyürken duyarlı vatandaşlar ve resmi ekipler sokağa dökülerek hala hayatta olan hayvanları kurtarmak için seferber oldu. Çok küçük bir kısmı veterinerlere yetiştirilerek kurtarılabilirken başka hayvanların ölmemesi için zehirli et parçaları tek tek toplandı.

 

İkinci aşamada ise remi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve hayvan sever vatandaşlar vicdansız canilerin yakalaması için harekete geçti. Tahlil için zehirli et numuneleri alınarak laboratuvarlara gönderildi. Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Savcılık ve Çanakkale Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ayrı ayrı soruşturma başlattı. MOBESE kameraları inceleme altına alınırken telef olan bazı hayvanlara otopsi yapılacağı öğrenildi.

 

Daha öncede benzer olaylara sahne olan Çanakkale’de tepkinin odağında yine belediye vardı. Özellikle sosyal medya üzerinden Çanakkale Belediyesini suçlayıcı çok sayıda paylaşım yapıldı. Bunun üzerine belediyeden, suçluların yakalanması için inceleme ve soruşturma başlatıldığına ilişkin resmi bir açıklama yapıldı.

 

Can dostlarımıza yönelik vahşetin takipçisiyiz…

 

“Çanakkale Belediyesi olarak; yaşamı birlikte paylaştığımız ve birlikte yaşamaktan başka yolumuzun olmadığı can dostlarımıza yönelik yapılan her türlü vahşeti, insanlık dışı girişimleri şiddetle kınıyor ve hayvanların insanlar tarafından maruz kaldığı acılardan büyük üzüntü duyuyoruz.

 

Kentimizde Esenler Mahallesi (60 metrelik yol ve civarı), İsmetpaşa Mahallesi (Stadyum civarı) başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sokak hayvanlarına yönelik zehirleme girişimlerinin bulunduğu tespit edilmiştir.

 

Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından belirtilen bölgede can veren hayvanlardan ve bölgedeki et parçalarından incelenmek üzere gerekli numuneler alınmıştır. Geri kalan et parçaları bölgeden toplanarak imha ve bölgenin temizlik çalışmaları devam etmektedir.

 

Konu belediyemizin ilgili birimlerinin takibinde olup, gerekli incelemeler için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

Olayların yaşanmasına müteakip gerek bilgilendirme, gerekse ekiplerimize yardım amaçlı her türlü destekte bulunan kentlilerimize de ayrıca teşekkür ediyor, can dostlarımıza yönelik yapılan bu vahşetin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş