ÇANAKKALE BU RÖVANŞI KONUŞUYOR..!

ÇANAKKALE BU RÖVANŞI KONUŞUYOR..!
Yayınlama: 21.09.2024
Düzenleme: 21.09.2024
1.233
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan AK Parti İl Başkanı Naim Makas’tan boşalan koltuk, yine Erdoğan tarafından Ömer Faruk Göktürk’e teslim edildi.

Siyasetin bir cilvesi olsa gerek ki, Naim Makas’ın yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Göktürk, yönetimde ki sorunlar nedeniyle fikir ayrılığına düştüğü Makas tarafından istifaya zorlandığı AK Partiye bu defa başkan olarak geri döndü…

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kongre sürecine başlarken verdiği; “Bize Ömerler lazım. İşte biz bu Ömerleri bulduğumuz zaman şunu bilesiniz ki, şu anda geldiğimiz konumdan çok daha farklı bir konuma Allah’ın izniyle çıkacağız” mesajı, AK Parti İl Başkanlığına Ömer Faruk Göktürk’ü ataması ile Çanakkale’de hayat buldu.

 

Başarılı bir işadamı ve aynı zamanda tecrübeli bir siyasetçi olan Göktürk, 3 il başkanının yönetiminde yer almış, Yeşim Karadağ ve Gültekin Yıldız ile uyum içerisinde çalıştıktan sonra Naim Makas’ın başkan yardımcısı olarak görev almıştı. Ancak daha ilk günlerden Başkan Makas ile sorunlar başlamış, parti politikası ve siyasi etik ile uyuşmayan uygulamalar nedeniyle fikir ayrılığına düşmüşlerdi.

 

AK Parti İl Başkanı Naim Makas tarafından istifaya zorlandığı iddia edilen Ömer Faruk Göktürk, sadece başkan yardımcılığı görevini bırakmakla kalmamış Makas’ın yönetiminde ki ilk istifa eden isim olarak ta kayıtlara geçmişti. Fakat bu istifa ilk olsa da son olmamış ve aynı gerekçelerle ardı arkası kesilmemişti.

 

Makas’ın yönetiminde ki istifalar hiçbir dönemde olmadığı kadar fazla olunca alttan gelen yedek üyelerde hızla tüketilmiş ve yönetim krizi patlak vermişti. Bir kişinin daha istifa etmesi halinde yönetimin düşmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalan İl Başkanı Makas, son çare olarak toplantılara katılmasalar dahi bazı istifaları işleme koymamakta bulmuştu. Uzun süre bu şekilde koltuğunu koruyan Naim Makas sonunda Erdoğan tarafından görevden alınarak zorla kaldırıldı.

 

Daha ilginç olan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Makas’ı kaldırdığı o koltuğa yönetiminden istifa ettirdiği Göktürk’ü oturtarak verdiği mesaj oldu. AK Parti kulislerinde “İlahi Adalet” olarak yorumlanan bu gelişme sonrası şimdi İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk’ün partiye küstürülen dava arkadaşlarını yeniden AK Partiye kazandırması bekleniyor.

 

 

ÖMER FARUK GÖKTÜRK…

 

1961 yılında Amerika’nın Tenessee eyaletinde doğdu. İlköğrenimin ilk 3 yılını Amerika’da, daha sonra babasının görevi dolayısıyla geri kalan kısmını ve orta öğrenimin bir kısmını Cezayir’de tamamladı. Orta öğrenimin geri kalan kısmını ve lisenin bir kısmını Türkiye’de Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra lisenin geri kalan kısmını Amerika’da okudu.

Amerika’da Makine Mühendisliği Bölümünü tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü ve 10 sene kadar büyük firmalarda üst düzey yöneticilik yaptı. 1997 yılından buyana kendi Mühendislik ve Dış Ticaret firması var. Birçok ülkeye elektrik ve yapı malzemeleri ihraç etmekte. Organize Sanayi Bölgesi yatırımcısı ve ayrıca Çanakkale’de konut inşaatı yapmakta.

Evli, beş çocuk babası. Çok iyi derecede İngilizce, Arapça ve Fransızca biliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş