ÇANAKKALE DEPREME HAZIRLANIYOR..!

ÇANAKKALE DEPREME HAZIRLANIYOR..!
Yayınlama: 16.02.2023
Düzenleme: 16.02.2023
2.161
A+
A-

Çanakkale’de de olası deprem riskine karşı çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, acil olarak ek tedbirler alınacağını ve yeni teknolojilerden yararlanarak ekiplerin güçlendirileceğini açıkladı.

 

99 depreminden sonraki yapıların çok sıkı denetimden geçtiğini ve güvenilir olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan, yoğun denetim nedeniyle projeleri geciken müteahhitlerin kendilerinden şikayetçi olduğu söyledi…

 

Çanakkale’deki yapıların çok iyi denetimden geçtiğinin altını çizen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentlilerin içini rahatlatan açıklamalarda bulundu.

Çanakkale olarak kendimizi biraz daha şanslı sayabiliriz diyen Başkan Gökhan; “Direkt kentimizin üzerinden geçen bir fay hattı yok ve biz 99’dan önce de ikinci derece deprem kuşağındaydık, zaten eski yapılarımızın dahi güvenilirliği var. 99’dan sonra yapılan yapılar da denetimli şekilde yapıldı. O bakımdan çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum ama biz her şeye rağmen hem 99 öncesi yapılan yapı stoğumuzu kontrol edeceğiz, deprem risklerini kontrol edeceğiz ve yeni yapılanlarda da ilave tedbirler almak için, yeni teknolojilerin kullanımı için çaba göstereceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Çanakkale Belediyesi İmar Müdürlüğü yapılarla ilgili, 99 depreminden sonraki yapılarla ilgili çok iyi denetim yapmıştır, projeleri incelemiştir. Hatta bu konuda müteahhitler bizden şikayetçi olmuştur, gecikiyor projeler diye” dedi.

 

 

ÇANAKKALE’NİN ZEMİN HARİTASINI ÇIKARTTIK…

 

Hem projeler aşamasında hem inşaat aşamasında incelemeler yaptıklarını söyleyen Ülgür Gökhan; “Ayrıca, üniversite ile biliyorsunuz zemin araştırması yapmıştık. Çanakkale’nin zemin haritasını çıkartmıştık. O zemin haritasına göre, 2013 senesinden beri biz temel statiklerini jeoteknik mühendislerine imza şartı getirmiştik. Bu zorunluluk 2018’de yasalaştı. 2013’te aldığımız bu karar, 2018’de yasal hale geldi. Ama biz 2013’ten beri zeminle ilgili çalışmalardan sonra bu tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Yine yapılan güçlendirmeler kontrol ediliyor. Bugüne kadar biz bunun bilincindeydik ama şimdi acaba eksiğimiz var mıdır diye araştırma noktasına geldik. Yapı stoklarımızı tek tek tespit edeceğiz ve Çanakkale’yi daha sağlam yapılara kavuşturmanın fırsatını yakalamış olacağız.”dedi.

 

İTFAİYE GÜÇLENDİRİLECEK, MAHALLE GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİLECEK…

 

Çanakkale’de de olası deprem riskine karşı çalışmaların hızlandırıldığını ifade eden Başkan Gökhan, “Onun için biz de hemen Çanakkale ile ilgili deprem öncesi yani inşaat safhasında ilave neler yapabiliriz, ne tedbirler alabiliriz konusundaki çalışmaların yanı sıra, depremden sonra kurtarma çalışmaları ile ilgili de bir takım projelerimizi hayata geçirmek için çalışmaya başladık. Tabi AFAD’la beraberiz ama biz de ayrıca mahallelerimizde gönüllülük esasına göre bir çalışma yapabilir miyiz, kurtarma malzemesi stokları yapabilir miyiz, itfaiyemizi bu bağlamda güçlendirebilir miyiz? Bununla ilgili çalışmalara başladık” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.