CASPERLAR ÇETESİNE “HAYALET AVCILARI” OPERASYONU..!

CASPERLAR ÇETESİNE “HAYALET AVCILARI” OPERASYONU..!
Yayınlama: 09.01.2026
Düzenleme: 10.01.2026
2.935
A+
A-

Çanakkale’de kimliği belirsiz kişilerce duvarlara yazılan yeni nesil silahlı suç örgütleri ve çete başlarının isimleri ile sloganların çocukça bir şaka değil şehirde örgütlenmeye çalışan çetenin halk arasında korku salmak amacıyla gerçekleştirdiği çete propagandası olduğu ortaya çıktı.

Devam eden savcılık soruşturmaları kapsamında düğmeye basan güvenlik güçleri, “Casperlar” çetesine bağlı 117 şüphelinin yakalanmasına için Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 21 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi…

 

Son yıllarda faaliyetlerinde belirgin bir artış gözlemlenen ve ‘yeni nesil’ olarak adlandırılan silahlı suç örgütleri Türkiye’nin en önemli güvenlik sorunlarından biri haline geldi. Küçük yaşta çocukları tetikçi yapmaları ve saldırılarda motosikletleri kullanmalarıyla tanınan bu çetelerin en azılılarının başında ise isimlerini çizgi film kahramanlarından alarak sempatik görünmeye çalışan ancak işkence ve kanlı cinayetlere tanınan Daltonlar ve Casperlar geliyor.

 

 

ÇANAKKALE’DE ÖRGÜTLENMEYE ÇALIŞIYORLARDI…

 

Bir süredir Çanakkale’de de bu iki rakip silahlı çetenin ve liderlerinin isimleri ile sloganlarının kimliği belirsiz kişilerce duvarlara yazılması dikkat çekiyordu. Bu yazıların çocuklar tarafından şaka amaçlı yazıldığı düşünülse de amacın bu kadar masum olmadığı ortaya çıktı. Polisin düğmeye basmasının ardından Çanakkale’de yapılanmaya çalışan rakip çetelerin hem yeni üyeler kazanmak hem de birbirlerine ve halka gözdağı vererek korku salmak için bu duvar yazılarıyla örgüt propagandası yaptıkları anlaşıldı.

 

CASPERLAR ÇETESİNE BÜYÜK OPERASYON…

 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kamuoyunda ‘Casperlar’ olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik geçtiğimiz aylarda hazırlanan iddianamede, örgüt lideri Hamuş kod adlı İsmail Atız’ın da aralarında bulunduğu 145’i tutuklu 223 şüpheli hakkında ‘suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme’, ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli yağma’, ‘silahlı tehdit’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘6136 sayılı kanuna muhalefet’ ve ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokma’ suçlarından dava açılmıştı.

 

ÇETENİN 117 YENİ ÜYESİ TESPİT EDİLDİ…

 

Devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu silahlı suç örgütünün eylem ve faaliyetlerinin süreklilik arz edecek şekilde devam ettiği bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalarda, örgütün eylemlerinde yer aldığı, örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu değerlendirilen ve ayrıca Instagram üzerinden örgüt propagandası yaptığı belirlenen 117 şüpheli tespit edildi.

 

 

ÇANAKKALE İLE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI DÜĞMEYE BASIDI…

 

İstanbul merkezli olarak Cuma sabahı (bugün) eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlar, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Bitlis, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, İzmir, Malatya, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon olmak üzere toplam 21 ili kapsadı.

 

223 ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ…

 

223 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 96 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili “Bu organize suç örgütü üyelerinin işleyebileceği yağma, kasten yaralama gibi suçlardan vatandaşlarımızın zarar görmesini engelledik” dedi.

 

YOKSUL AİLELERİN ÇOCUKLARINI KANDIRIYORLAR…

 

Savcılık açıklamasına göre çetenin, özellikle reşit olmayan gençleri evlerde barındırarak çalıntı araç veya motosikletlerle yaralama, iş yeri kurşunlama, yağma ve tehdit gibi eylemlerde kullandığı belirlendi. Ayrıca sosyal medya platformlarında lüks yaşam ve hızlı kazanç vaatleriyle üye topladıkları da belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş