LİSTE TAMAM, ELLER TELEFONDA..!

AK Parti Genel Merkezi, Çanakkale’nin belediye başkan adaylarını açıklamayı geciktirdikçe spekülasyonlar artarak büyüyor. Sosyal medya trollerinin asparagas bilgilerini gerçekmiş gibi yayınlayan bazı medya kuruluşları fitne ateşini körüklerken, harlanan alev halen aday adayı olan partilileri ve destekleyenlerini yakıp kavuruyor…

LİSTE TAMAM, ELLER TELEFONDA..!
Yayınlama: 14.01.2019
7.652
A+
A-

AK Parti Genel Merkezi, Çanakkale’nin belediye başkan adaylarını açıklamayı geciktirdikçe spekülasyonlar artarak büyüyor. Sosyal medya trollerinin asparagas bilgilerini gerçekmiş gibi yayınlayan bazı medya kuruluşları fitne ateşini körüklerken, harlanan alev halen aday adayı olan partilileri ve destekleyenlerini yakıp kavuruyor…

 

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere 3 aydan kısa bir süre kalmasına karşın AK Parti’nin halen Çanakkale’nin ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamaması yerel siyaseti kaosa sürüklüyor. Ana muhalefet dahil tüm partiler iktidar partisinden yapılacak açıklamaya kilitlenmişken sosyal medya trollerince kamuoyuna her gün farklı isimler pompalanıyor.

 

AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı her defasında duyurulan isimleri yalanlayarak bu tür açıklamalara itibar edilmemesini istese de başkan adayı olamadığını yada belediye veya il genel meclis üyeliği listesine giremediklerini düşünenler ile destekçilerinin yaşadığı hayal kırıklığı yeni küskünler yaratıyor. Yaklaşan seçim tarihi ile birlikte daralan zaman ise giderek artan bu küskünleri barıştırmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Özellikle adaylarını açıklayan CHP, yola erken çıkmanın avantajını sahada sonuna kadar kullanırken açıklanmaları uzatmalara kalan AK Parti aday adaylarında uzayan sürecin yorgunluğu ve heyecan kaybı gözleniyor.

 

 

Bilindiği gibi AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı, tüm adayların 12 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağını duyurulmuş fakat hemen ardından ikinci bir mesaj ile organizasyonun 20 Ocak Pazar gününe ertelendiğini açıklamıştı. Bu durum bile aday belirleme noktasında parti içinde sert bir mücadele yaşanıyor, isimlerde anlık değişiklikler yapılıyor şeklinde yorumlanmıştı. Oysa ki gerçek, adayları tanıtacak olan AK parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yoğun programın da o tarihin dolu olmasıydı.

 

Çanakkale’de ki kıyasıya mücadelenin ve Ankara’da ki yoğun kulislerin ardından nihayet AK Parti’nin merakla beklenen ilçe ve belde belediye başkan adayları resmen belirlendi. Kesin listeyi teslim alan İl Başkanı Gültekin Yıldız, isimleri Pazar günü yapılacak aday tanıtım toplantısı öncesi adeta sır gibi saklıyor. Muhtemelen en geç Cuma gecesi tüm belediye başkan aday adaylarını telefonla arayarak toplantıya davet edecek olan Başkan Yıldız’ın, içlerinden sadece bir kısmına artık resmen aday olduğunu söylemesi bekleniyor.

 

 

Fakat belediye başkan aday adayları içersinde sadece biri şimdiden adaylığını garantilemiş gibi. Çünkü sosyal medyada farklı adreslerden ardı ardına yapılan paylaşımlarla Umurbey’in mevcut Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın adaylığı adeta resmen ilan edildi. Güzel bir Umurbey için sloganıyla “Umurbey için ilk günkü hizmet aşkıyla durmak yok yola devam” mesajı kısa sürede hızla yayıldı. Başkan Yavaş’ın, seçim çalışmaları kapsamında propaganda amacıyla kullanacağı sosyal medya reklamları ile el ilanlarını şimdiden hazırlattığı iddia edildi.

 

Bu gelişme sonrası, AK Partinin Umurbey’de ki diğer aday adaylarından Selçuk Özdil’in; “Umurbey mevcut Başkanımız Sayın Sami Yavaş’a bu kutlu yürüyüşte başarılar dilerim” cümlesiyle birlikte Sami Yavaş’a ait mesajı onu da etiketleyerek bir kez daha paylaştı ve bir anlamda Yavaş’ın yeniden adaylığını onayladı. Fakat kısa bir süre sonra Özdil’de dahil olmak üzere nedendir bilinmez herkesin söz konusu paylaşımları silerek sosyal medyadan kaldırdığı görüldü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş