ÇATIR ÇATIR ÇATIRDIYOR..!

Önce deprem ardından inşaat çalışması nedeniyle kolon ve duvarlarında çatlaklar oluşan GESTAŞ hizmet binası boşaltıldı. Çatırdayan binaya girmeye korkan çalışanlar can güvenliklerinden endişe ediyor…

ÇATIR ÇATIR ÇATIRDIYOR..!
Yayınlama: 14.06.2017
8.787
A+
A-

Uzun yıllar İl Özel İdare Genel Sekreterliği binası olarak kullanılan, valilere ev sahipliği yapan ve halen başta GESTAŞ olmak üzere farklı kurumlara hizmet veren bina çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.

 

BİNA İKİ GÜN ÜST ÜSTE TAHLİYE EDİLDİ…

 

İzmir’in 84 km kuzey batısında Midilli Adası güneyinde meydana gelen 6.3 büyüklüğünde ki deprem sırasında çatırdayan ve bazı kolon ile duvarlarında çatlaklar meydana geldiği iddia edilen binada ki GESTAŞ personeline tehlike oluşabileceği endişesiyle deprem sonrası izin verilerek evlerine yollandığı öğrenildi. Ertesi gün ise bitişik nizam olan ve kentsel dönüşüm kapsamında kepçe ile yıkımına başlanan eski bina ile birlikte sarsıntı ve seslerin arttığı, çatlakların derinleştiği, ofis malzemeleri duvarlardan uzaklaştırılarak korumaya alındığı ileri sürülürken bazı çalışanların korkuyla bahçeye kaçtığı öğrenildi. Bunun üzerine bir kez daha bina boşaltılırken personelin idari izinli sayıldığı öğrenildi.

 

 

İNSAN HAYATIYLA KUMAR MI OYNANACAK…

 

Oluşan hasar nedeniyle binaya girmeye korkan çalışanlar can güvenliklerinden endişe ederken kurmaylarıyla binada bir araya gelmesi beklenen GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu’nun yapacağı toplantı sonrası personelinin güvenliği için nasıl bir karar alacağı merak ediliyor. Ya insan hayatıyla kumar oynanarak çürük binada çalışmaya devam edilecek yada hizmete başka bir binada devam edilecek. Söz konusu binada aynı zamanda en üst katta Vali Orhan Tavlı’nın çalışma ofisi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve TARKOOP ofisleri bulunuyor. Bina içindekiler ile ilgili son sözü ise Vali Tavlı’nın söylemesi bekleniyor.

 

İMAR PLANINA AYKIRI İNŞAA EDİLMİŞ…

 

Kentte 1994 yılında bodrum ve zeminle birlikte toplam 7 kat olarak inşa edilen İl Özel İdare Genel Sekreterliği binasında 2006 yılında planlanan onarım acı bir gerçeği ortaya çıkarmıştı. Sekreterlikte görevli Mimar Muzaffer Dağlar, arşiv olarak düzenlenmesine karar verilen bodrum katına inceleme yapmaya indiğinde kirişlerde bina güvenliği açısından sakınca yaratacak derecede çatlaklar tespit etmişti. İlk incelemelerden sonra bodrum katındaki kirişlerin genel prensiplere göre üç metre olarak yapılması gerekirken yedi metre olarak yapıldığı rapor edilmişti. Uzmanlar tarafından çürük olduğu rapor ile belgelenen bina boşaltılmış, yıkılması düşünülürken tadilattan geçirilerek güçlendirilmişti.

 

 

VALİ KAMÇI; “O BİNADA OTURMAK AKIL İŞİ Mİ?”

 

Çanakkale eski Valisi Süleyman Kamçı, depreme karşı daha güvenli ve sağlam olduğu gerekçesiyle İl Özel İdare Müdürlüğü binasının en üstüne çekme kat ilave ettirerek 2000 yılından itibaren 5 yıl süreyle burayı Vali Konağı olarak kullanmıştı. Daha sonra binanın çürük çıktığını öğrenen Vali Kamçı; “Bize bu binanın temelinin kazık çakılarak atıldığı ve çok güçlü bir bina olduğu söylenmişti. Bu konudan bilgim olsa orada oturmazdım. Oturulması sakıncalı olan ve boşaltılması gereken binada, üstelik deprem bölgesinde 5 yıl oturmak akıl işi mi?” demişti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş