EN ÇOK GÜVENE İHTİYACIMIZ VAR..!

2018’in zor bir yıl olduğunu vurgularken, genç nüfusu ve dinamik yapısıyla Türkiye’nin bir fırsatlar ülkesi olduğunun altını çizen ÇTSO Meclis Başkanı Okyay, ülke olarak en fazla güvene ihtiyacımız olduğunu söyledi ve “Güven olmadan bolluk bereket olmaz” dedi…

EN ÇOK GÜVENE İHTİYACIMIZ VAR..!
Yayınlama: 10.01.2019
4.543
A+
A-

2018’in zor bir yıl olduğunu vurgularken, genç nüfusu ve dinamik yapısıyla Türkiye’nin bir fırsatlar ülkesi olduğunun altını çizen ÇTSO Meclis Başkanı Okyay, ülke olarak en fazla güvene ihtiyacımız olduğunu söyledi ve “Güven olmadan bolluk bereket olmaz” dedi…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 2019 yılının ilk olağan meclis toplantısını Osman Okyay başkanlığında gerçekleştirdi. 2018 yılında Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda 2019 yılından beklentiler gündeme geldi.

 

ÖNLEMLER ETKİSİNİ GÖSTERDİ VE EKONOMİDE BİR DENGELENME SAĞLANDI…

 

İş dünyası adına ekonomik açıdan 2018’i değerlendirerek 2019’dan beklentilerini sıralayan Osman Okyay; “2018 yılı seçimlerin ardından yaşanan spekülatif kur atlamanın da etkisiyle hem büyümenin yavaşladığı hem de enflasyon ve faizlerin artış gösterdiği bir yıl oldu. Üç ay süren bir türbülansın ardından alınan önlemler etkisini gösterdi ve ekonomide bir dengelenme sağlandı gibi görünüyor şuanda. Önümüzde ki dönem uygulanacak sıkı para ve maliye politikalarına paralel olarak büyümenin bir süre daha yavaş seyretmesinin, cari açığın azalmasının ve bunu takiben enflasyon ve faizlerde bir miktar düşüş yaşanmasını beklemek makul görünüyor. 2019 yılında ithalatın zayıf seyredeceğini, döviz kurlarının sağladığı rekabet avantajı ve Avrupa ekonomilerinde ki büyümenin ihracatı desteklemesiyle net ihracatın büyümeye katkısının artacağını söyleyebiliriz. Cari açıkta ki daralma eğiliminin de, ihracat ve turizm gelirlerinin performansına bağlı olarak devam edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

GÜVEN OLMADAN BOLLUK BEREKET OLMAZ…

 

Türkiye’nin genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her zaman fırsatların çıkacağı bir ülke olduğunu ifade eden Okyay; “Krizlere çabuk reaksiyon verebilen, hızlı toparlanabilen bir ekonomiye sahibiz. Petrolü, doğal kaynakları yeterli olamayan ve tasarrufları büyüme ihtiyaçlarını karşılamayan bir ekonomi olarak en fazla güvene ihtiyacımız var. Güven olmadan bolluk bereket olmaz. Bolluğu yaratacak olanda işadamlarının geleceğe güvenle bakacağı, yatırım yapacağı, yeni fabrikalar açacağı, istihdam oluşturacağı, yabancı yatırımcının endişe duymaksızın bu ülkeye sermaye akışı sağlayacağı ortamın sağlanmasıdır” dedi.

 

ADAYLAR, GELECEĞE YÖNELİK BİR VİZYON ORTAYA KOYMALILAR…

 

Bu konuda siyaset kurumuna büyük görev düştüğünü vurgulayarak önümüzde ki yerel seçimlerde ÇTSO adına partilerden ve belediye başkan adaylarından beklentilerini sıralayan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Alınan önlemlerin kararlılıkla ve taviz verilmeksizin uygulanması gerekiyor. Uygulanacağından da en ufak şüphemiz yok. 31 Martta yapılacak yerel seçimlerde yerel yönetimlere talip olan parti ve adayların sadece temel görevleri arasında bulunan belediye hizmetlerine dahil projeler değil geleceğe yönelik bir vizyonda ortaya koymaları gerektiğini düşünüyorum. Elbette ki sokaklarımız temizlenecek, elbette ki daha çok yeşil alan oluşturulacak ve çevreye hak ettiği değer verilecek. Bu ve benzerleri zaten olmazsa olmaz türünden hizmetler. Açıkçası biz tüm adaylardan Çanakkale’yi gelecekte nasıl bir çekim merkezi haline getirebileceklerini duymak istiyoruz. Ülke tarihini değiştiren bu cesur, bu gururlu kentin kendi tarihini de ne zaman nasıl değiştireceğine dair projeler sunmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle tüm parti ve adaylarımıza başarılar diliyorum. Saygıyı ön planda tutan karşılıklı hoşgörüyü bünyesinde barındıran adil ve huzurlu bir seçim olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

ÇTSO, BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TERLETECEK…

 

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi Çanakkale Belediye Başkan adaylarını meclis toplantısına davet ederek hem kendilerini tanıtma hem de projelerini ortaya koyma fırsatı vereceklerini söyledi. Komitelerde tüm il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarına yönelik bir çalışma yapıldığını da belirten Semizoğlu, iş dünyasının belediyelerden ne istediğini ve adaylardan ne beklediğini belirlediklerini söyledi. Başkan adaylarının terletileceği meclis toplantısının Şubat yada en geç Mart ayı içersinde yapılması planlanıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş