CENNETTE BULUŞTULAR

15 Temmuz’da İstanbul Esenler’de tankın altında kalarak şehit olan Emrah Sağaz’ın dedesinin de Çanakkale şehidi olduğu ortaya çıktı.

CENNETTE BULUŞTULAR
Yayınlama: 23.11.2016
1.160
A+
A-

Şehidin göremediği bebeği 15 Kasım’da dünyaya gelirken bebeğin ilk ziyaretçileri de Sümeyye Erdoğan-Selçuk Bayraktar çifti oldu. Emrah Sağaz, 27 yaşındaydı. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini öğrenir öğrenmez, Vatan Caddesi’nde cuntacıların karşısına dikilmek üzere evinden çıktı. Genç adam Atışalanı’da tankın altında kaldı ve oracıkta şehadete ulaştı.

 

‘CENNETTE BULUŞURLAR’

 

Emrah Sağaz’ın genç eşi Elif henüz 5 aylık hamileydi. 15 Kasım günü de şehidin emaneti bebeğini dünyaya getirdi. Kız bebeğe şehidin çok istediği Hiranur adı verildi. Hiranur’un ilk ziyaretçisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile eşi Selçuk Bayraktar oldu. Şehidin ailesiyle görüşen çift, bebeğe ilk hediyesini verdi ve aileyle dertleşti. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da önceki gün aileye misafir oldu. Şehit kızının, tüm memlekete emanet olduğunu belirten Hasan Turan, “Dedesi Çanakkale’de düşmana karşı bu vatanı müdafaa ederken şehit olan bir kahramanın torunu da yine memleketi savunurken şehit düştü. Dedeyle torun cennette buluşur inşallah. ‘Dede ekşi elma yemiş, torununun ağzı kamışmış’ derler ya dedenin yaptığı kahramanlık torununa sirayet etmiş. Onların sayesinde burada duruyoruz” dedi.

’70 DÜŞMAN VURMAK İSTERİM’

 

Duygulanan baba Nazim Sağaz ise, “Oğluma dedesinin Çanakkale’de şehit olduğunu anlatırdım. Kars’tan Edirne’ye kardeşiz. Din kardeşiyiz. Böyle anlarda herkes seferber olur, cepheye koşar. Baba yüreği hüzünleniyoruz tabii. Elim tuttuğu müddetçe silah alır giderim. 70 yaşındayım 70 tane düşman vurmak isterim. Türk milletinin, geride kalanlarının canı sağolsun” ifadelerini kullandı. Anne Asiye Sağaz da, “Bir kere kucağına alıp sevseydi bebeğini. ‘Anne söz veriyorum Kurban Bayramı’nda geleceğim’ dedi. Ama gelemedi” diyerek gözyaşı döktü. Öte yandan şehidin mezun olduğu Esenler’deki 50. Yıl İlköğretim Okulu’na Emrah Sağaz’ın adı verildi.

 

http://www.sabah.com.tr

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş