ÇEVRE KOMİSYONUNU ASSOS’A SOKMADILAR..!

‘Kaya ıslahı’ adı altında Assos’ta doğanın ve tarihin yok edildiği iddialarını yerinde görerek araştırmak için bölgeye giden Çanakkale Belediye Meclisi Çevre Komisyonu, içeriye alınmadı. Tepki gösteren meclis üyeleri; “Orada kimden, ne gizleniyor” diye sordu…

ÇEVRE KOMİSYONUNU ASSOS’A SOKMADILAR..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
3.040
A+
A-

‘Kaya ıslahı’ adı altında Assos’ta doğanın ve tarihin yok edildiği iddialarını yerinde görerek araştırmak için bölgeye giden Çanakkale Belediye Meclisi Çevre Komisyonu, içeriye alınmadı. Tepki gösteren meclis üyeleri;  “Orada kimden, ne gizleniyor” diye sordu…

Assos Antik Kenti ve Antik Liman’da kaya ıslahı adı altında yapılan çalışmalar tepki çekmeye devam ediyor.

Çanakkale Belediye Meclisi Çevre Komisyonu ve meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Assos’taki “kaya ıslahı” çalışmalarını yerinde incelemek için bölgeye gitti. Şantiye kapısından içeriye sokulmadıklarını dile getiren Belediye Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Deniz Erdem, komisyon üyeleri ve alanında uzman meclis üyelerinin katılımı ile bölgeye gittiklerini ifade etti. Erdem, içeriye alınmadıklarını ve inceleme yapamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

ÇALIŞMA ALANINA KİMİN İZNİYLE GİDİLECEĞİ BELLİ DEĞİL…

İlk olarak şantiye iletişime geçtiklerini ifade eden Erdem, “Bize ‘valilikten izin alın’ dediler. Ben de hem Ayvacık Kaymakamlığı ile iletişime geçtim hem de Çanakkale Valisi ile görüştüm. Kaymakamlık geri dönüş bile yapmazken, vali, çalışma alanının afet bölgesi ilan edildiğini, kendisinin yetkisinde olmadığını söyledi. Yani, oraya kimin izniyle gidileceği belli değil” dedi.

Assos’a gittiklerinde şantiye kapısından içeriye alınmadıklarını dile getiren Erdem, duruma tepki göstererek, “Orada gizlenen ne?” diye sordu. Erdem, “Hem çevre komisyonumuz hem de jeoloji mühendisi başta olmak üzere alanında uzman meclis üyelerimizle birlikte, halkın birer temsilcisi olarak gittiğimiz Assos’ta şantiye alanına alınmadık. Bizler sadece ortaya çıkan iddiaların üzerine dünya kültür mirasımız Assos’a sahip çıkmak, orada neler olduğunu görmek üzere gittik, ancak şantiyenin kapısından döndük. Demek ki, orada yapılan çalışmalar usulsüz ve gizlemek istiyorlar. Zaten fotoğraflar da kendini belli ediyor oradaki durumu. 1. Derecede Arkeolojik ve Doğal SİT alanı olan bir bölgeye ağır iş makineleri ile giremezsiniz, orada çalışma yapamazsınız. Bizler de oradaki çalışmaların durdurulmasını, tahribatın büyümeden engellenmesini istiyoruz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş