CHP KEPEZ’DE ARSLAN KESİLDİ..!

CHP KEPEZ’DE ARSLAN KESİLDİ..!
Yayınlama: 18.03.2024
Düzenleme: 18.03.2024
1.399
A+
A-

Kepez, Proje Lansmanını gerçekleştiren Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Birol Arslan ile tarihi günlerinden birini yaşadı. Hafta sonu olmasına ve Ramazan ayında bulunmamıza rağmen toplanan muazzam kalabalığın coşkusu, Arslan’a adeta seçim zaferi kutlamasını erken yaşattı.

 

Kepezlilerin dolup taşırdığı meydan 31 Mart provası olarak yorumlanırken, Birol Arslan’a verilen destek ve moral rakiplerine gözdağı olarak yansıdı. Bu sevginin siyasetle değil güvenle kazanıldığını vurgulayan konuşmacılar ise söz birliği yapmışçasına; “Kepez kararını verdi, geriye mazbatayı almak kaldı” şeklinde yorumladı…

 

 

Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan’ın, Aday ve Proje Tanıtım Toplantısı yoğun ilgi ve meydana sığmayan kalabalık ile adeta mitinge dönüştü. Yeni dönem için hazırlanan projelerin anlatılıp meclis üyelerinin tanıtıldığı programda, barışın simgesi güvercinler uçurularak Kepez’in özgürlüğün kenti olarak kalması için destek istendi.

 

Kepez meydanında gerçekleşen toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale 24. dönem milletvekili Ali Sarıbaş, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci katılım gösterdi.

 

 

BORÇ İÇERSİNDE BİR BELEDİYE TESLİM ALDIM…

 

Büyük bir coşkuyla kürsüye çıkan CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, 18 Mart Zaferi dolayısıyla konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak başladı.

Hangi zor şartlarda belediyeyi teslim alarak göreve başladığını anlatan Arslan; “Belediyemizin 1 yıllık 36 Milyon lira bütçesi var ama buna karşılık, 63 Milyon gibi bir borcumuz vardı. Yani 2 yıllık gelirimiz kadar, borcumuz vardı. 54 Milyon lira banka kredileri kullanılmış, bununda aylık 800 Milyon lira gibi taksitleri vardı. Daha da vahimi İller Bankasından gelen bütçe personel maaşlarına yetmiyordu. Esnafımıza da borcumuz vardı. Emeklilik gibi sigorta ve emeklilik gibi zorunlu ödemelerimiz vardı. 5 yılda Belediyemizi devlet ciddiyeti ve terbiyesi ile kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Meclis toplantılarımız canlı yayınlayarak şeffaflık anlayışımızı gösterdik. Bunun yanı sıra esnaflara borcumuz vardı. Böyle bir zor tabloyu teslim aldım.

 

 

AYRIMCILIK OLMAYAN, DAYANIŞMAYLA YAŞAYAN BİR KEPEZ…

 

Göreve başlarken hayalimde çocuk, genç, öğrenci, kadın, engelli ve yaşlı dostu bir belediye vardı. Bu anlayışımın hala devam ettiğini buradan ilan etmek istiyorum. Dolayısıyla dayanışmayla, yaşayan bir kepez diyorum. Kepezli olmak bir duruştur, kepezli ayrımcılık yapmaz. Kepezli atasına ve Cumhuriyetine sadıktır, ülkesine layıktır. Kepezli komşusuna gülümser, kepezli kadınların haklarını korur, kepezli gençlere değer verir. Kepezli tüm çocuklara iyi bakar, kepezli tüm canlılara saygılıdır. Bu ilkeler yönetim anlayışımıza da yansımış durumda. Bu ilkelerle hareket ederek halkımıza hizmet sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.

 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ DOLU DOLU YAŞADIK…

 

Gururla söylüyorum ki sosyal belediyeciliği dolu dolu yaşadık. Belediyemizin yaklaşık yüzde ikisini sosyal belediyeciliğe ayırdık. KEPKARTTAN 3.360 aileye nakit yardımı yaptık. Ekmek yardımı yaptık ve Üniversite öğrencilerine eğitim bursu verdik. Pandemide kepez belediyesi işyeri kapanmış olan esnafımıza, çalışırken işsiz kalan emekçi kardeşlerimize, yani kepezde zor durumda olan herkese yardım etti. Bunları yaparken sosyal medyada paylaşıp, gösteri yapmadık. Bir elin verdiğini diğer el bilmesin dedik. 792 bebeğimize süt yardımında bulunduk, bunların yanı sıra, pandemide su ücretlerine de yüzde 52 indirim yaptık. Su faturalarını 90 gün boyunca erteledik. Yine pandemide kapalı olan işyerlerimizden meclis kararı ile katı atık ücreti almadık’’ dedi.

 

 

HİÇBİR CANLIYI İNCİTMEDİM…

 

Daha sonra Sokak hayvanları ile ilgili sosyal medyada yapılan olumsuz paylaşımlar hakkında konuşan Arslan; Bizim sokak hayvanlarına zarar verdiğimiz hakkında paylaşımlar yapılıyor sakın inanmayın. Birol Arslan arkadaşlarıyla denize gider, teknesiyle gezer, Birol Arslan bir balık bile yakalayamaz. Hatta meyveyi dalından koparırken bile kaç günlük ömrü kalmıştır diye düşünüyorum. Böyle düşünen Birol Arslan hayvanlara nasıl kötü davranabilir ki, kabul etmiyorum’’ ifadelerine yer verdi.

 

Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, miting havasında yoğun katılımla geçen proje tanıtım toplantısında Atatürk Anıtı ve Kurtuluş Yolu Sahil Düzenlemesi, Otopark ve Meydan Düzenlemesi, Atatürk Caddesi Düzenlemesi, Kordon Düzenlemesi gibi önemli proje ve çalışmalar dikkat çekti.

 

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANITI…

 

Kepez için önemli bir proje olan Türkiye’nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nı yapacaklarını ve bunun için halk kampanyası düzenleyeceklerini ifade eden Arslan; “Kepez’in gurur projesi olacak bir projemiz var. Bu proje ile adımızı dünya çapında duyuracağız. Türkiye’nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nı kuracağız. En büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı 22 metre ile Artvin’de. Biz bunu 25 metre olarak Türkiye’nin en büyük Mustafa Kemal Atatürk Anıtı olarak Kepez’e kazandıracağız. Bunu da hep birlikte yapacağız ama belediye bütçesiyle değil düzenleyeceğimiz bir halk kampanyasıyla ülke çapında yapacağımız kampanya ile bir mütevelli heyetimiz olacak. Hatta Sayın Yılmaz Büyükerşen’i, Sayın Ülgür Gökhan’ı bu heyete davet edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında köylü de, emekçi de, emekli de, esnaf da nefes alacak” dedi.

 

 

KEPEZ’İ YÜZYILIN KENTİ YAPACAK PROJELER…

 

5 yıllık süreçte Kepez’in yüzde 110 büyüdüğüne dikkat çeken Birol Arslan, beldeyi afet öncesine hazırladıklarını, imar planına esasa mikro bölgeleme etüt çalışması gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca polemik haline getirilen su konusuna da değinerek içme suyuna ilk yatırımı kendilerinin yaptığını ve su kuyuları açtıklarını kaydederek 100 milyon liradan fazla yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Başkan Arslan, yeniden seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçireceği; Halk Üretici Pazarı, Kepez Halk Akademisi, Kepez Sel Taşkın Risk Raporu ve Hayata Geçirilmesi, Halk Aşevi, Atatürk Caddesi Düzenlemesi, Kepez Kordon Düzenlemesi, Kepez Otopark ve Meydan Düzenlemesi, Atatürk Anıtı ve Kurtuluş Yolu Sahil Düzenlemesi gibi başlıca projelerini tanıttı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş