SİNAN ATEŞ GİBİ BENİDE Mİ ÖLDÜRECEKSİNİZ..!

SİNAN ATEŞ GİBİ BENİDE Mİ ÖLDÜRECEKSİNİZ..!
Yayınlama: 10.05.2023
Düzenleme: 10.05.2023
3.981
A+
A-

Seçime sayılı günler kala siyasi gerilimin tırmandırıldığı bir ortamda Çanakkale’de bir gazeteci saldırıya uğradı. Bir süredir tehdit edildiği öğrenilen ve bugün tekme tokat dövülen genç gazeteci aldığı darbelerle yaralanırken, ilk tedavisinin ardından karakola giderek şikayetçi oldu. Saldırıyı gerçekleştiren Ülkü Ocakları Başkanının ise arandığı bildirildi…

 

Kamuoyunu bilgilendirmek adına zor şartlar altında haber yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırılara bugün Çanakkale’de bir yenisi eklendi. Çan’da görev yapan genç bir gazeteci sırf haber yaptığı için herkesin gözü önünde şiddete uğrayarak darp edildi.

 

 

ÖZGÜR BASIN SÖYLEMİ ÇANAKKALE’DE SÖZDE KALDI…

 

Yaptığı haberler nedeniyle bir süredir farklı şekillerde hakaret ve tehditlere maruz kaldığı öğrenilen Çandan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhammed Yavaş, bugün akşam saatlerinde fiili saldırıya maruz kaldı.

 

Kendisine ait yayın ve sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Gazeteci-Yazar Yavaş; “Biraz önce Çan Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Dinç tarafından arandım. Vaiz Mustafa Sokak’ta bulunan Elit Cafe’ye davet etti. Çay içeceğiz kardeşim dedi. Daha önceden de arkadaşım olduğu için gittim. Elimi sıktı bir anda Devlet beye nasıl yazarsın deyip saldırmaya başladı hiç karşılık vermedim ve yere kapandım, vurmaya devam etti. ‘Sinan Ateş’i öldürdüğünüz gibi beni de mi öldüreceksiniz’ dedim. ‘Öldüreceğiz len’ dedi. O sokakta olan herkes yaşananlara şahittir” şeklinde olayı kamuoyuna duyurdu.

 

DARP RAPORU ALIP ŞİKAYETÇİ OLDU…

 

Çok sayıda yazdığı kitabı bulunan Gazeteci Muhammet Yavaş, olay sonrası karakola giderek saldırgandan şikayetçi oldu. Polis eşliğinde hastaneye giderek darp raporu alan Yavaş, ilk tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştiren Çan Ülkü Ocakları Başkanı Hasan Dinç’in ise ifadesi alınmak üzere karakola davet edildiği öğrenildi.

 

 

HASSAS SÜRECİ SABOTE EDEN ŞİDDET YANLISI ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ…

 

Menfur saldırı sonrası Gazeteci Muhammet Yavaş’a destek, saldırgana ise tepki yağdı. Olaydan kısa bir süre sonra Yavaş ile bir araya gelen Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, önceki dönem Çan Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, CHP, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi Çan İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş yaşananlara tepki gösterdi.

 

Gazeteci Muhammet Yavaş’ın yanında olarak tepkilerini dile getiren kalabalık, kabul edilemez davranışın karşısında durarak ülkemizin içinden geçtiği hassas süreci sabote eden şiddet yanlısı zihniyeti lanetliyoruz dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.