CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN ATANDI..!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan “Rektörler Kararnamesi” ile 9 üniversiteye yeni rektör atandı. Yapılan değişiklik ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü de değişti…

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN ATANDI..!
Yayınlama: 18.04.2019
4.829
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlanan “Rektörler Kararnamesi” ile 9 üniversiteye yeni rektör atandı. Yapılan değişiklik ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü de değişti…

 

Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Profç Dr. Yücel Acer’in yerine Prof. Dr. Sedat Murat atandı. Yeni Rektör Murat, geçtiğimiz yıl ÇOMÜ Biga İktisat Fakültesi’nin düzenlediği Kariyer Günlerine konuşmacı olarak katılmış ve plaketini Prof. Dr. Acer’in elinden almıştı. O gün ÇOMÜ’ye misafir olan Sedat Murat artık ev sahibi olarak üniversitede çıtayı daha yukarı taşımak için çalışacak.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, 1959 yılında Samsun’da doğdu. İzmit İmam Hatip Lisesinin ardından 1980-82 arası Erzurum Üniversitesi İşletme Fakültesinde, 1983-84 yıllarında Marmara Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünde okudu. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesinde yaptı. 2001 yılında profesörlük unvanını aldı. İstanbul Üniversitesinde çeşitli görevlerde bulundu. En son aynı üniversitede rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Prof. Dr. Murat, 2013-2017 yılları arasında Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı görevini yaptı. MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti gibi STK’ların yüksek istişare kurullarında görev yapmakta olan Sedat Murat, evli ve iki çocuk babası.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş