Curaçao’da listede

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Çanakkale’den en fazla ihracat İtalya’ya, en fazla ithalat ise Çin’den yapıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale’de geçen yılın aynı ayına göre ihracatın azaldığı, ithalatın ise arttığı bildirildi. İthalat yaptığımız ülkeler sıralamasında Hollanda Antilleri’nin en büyük ve en kalabalık adası Curaçao’nun 3. Sırada yer alması dikkat çekti.

Curaçao’da listede
Yayınlama: 02.12.2016
1.264
A+
A-

Çanakkale’de ihracat 2016 yılı ekim ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 38,2 azalarak 8,7 milyon dolar, ithalat yüzde 24,0 artarak 5,2 milyon dolar oldu. Bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ise ihracat yüzde 1,9 oranında arttı, ithalat ise yüzde 23,2 oranında azaldı.

 

2016 yılı ekim ayında Çanakkale’den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en büyük pay 5,5 milyon dolar ile “seramik mamulleri” olurken bu faslı 938 bin dolar ile “Et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarının müstahzarları” ve 638 bin dolar ile “Yenilen sebzeler ve bazı kök ve yumrular” faslı takip etti.

Çanakkale’ye yapılan ithalat miktarları fasıllarında ise en çok ithal edilen fasıllar 1,6 milyon dolar ile “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları” oldu. Bunu, 1,2 milyon dolar ile “Balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar” ve 605 bin dolar ile “seramik mamuller” faslı takip etti.

Ekim ayı itibarıyla Çanakkale’den yapılan ihracat, ülkelere göre incelendiğinde, en fazla ihracat 1,5 milyon dolar ile İtalya’ya yapıldı.İtalya’yı 778 bin dolar ile İngiltere, 763 bin dolar ile Kanada takip etti. Kente yapılan ithalat, ülkelere göre incelendiğinde ise 1,6 milyon dolar ile Çin ilk sırayı alırken, 1,1 milyon dolar ile İtalya ikinci ve 881 bin dolar ile Curaçao üçüncü sırada yer aldı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.