DARDANEL “TON”LARCA TEPKİ ALDI..!

Hijyenik kurallar çerçevesinde el değmeden dünya standartlarında üretim yapmakla övünen Dardanel, fabrikadan çok merdiven altı bir atölyeyi andıran görüntülerle kamuoyunda şok etkisi yarattı…

DARDANEL “TON”LARCA TEPKİ ALDI..!
Yayınlama: 23.02.2021
9.514
A+
A-

Hijyenik kurallar çerçevesinde el değmeden dünya standartlarında üretim yapmakla övünen Dardanel, fabrikadan çok merdiven altı bir atölyeyi andıran görüntülerle kamuoyunda şok etkisi yarattı.

 

Sosyal medyada hızla yayılan skandal videoda, işçilerin eldiven kullanmadığı ve ton balıklarına çıplak elle temas ettikleri görüldü. “Ton mu yesek” reklamında sağlıksız imajı verilerek Türk mutfağını aşağıladığı, sokak lezzetlerini ve esnafı karaladığı iddia edilen Dardanel, bu defa kendi fabrikasında hijyen kurallarını yok sayan görüntülerle daha büyük bir tepkinin hedefi oldu…

 

Sosyal medyaya düşen Dardanel fabrika görüntüleri gündem oldu. Videoda Dardanel fabrikasında makineler yerine insanlar ton balıklarını çıplak el ile paketliyor. Ayrıca ürün içerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz yer almasına karşın videoda salamura suyu kullanılması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

 

 

BALIĞA ELİ DEĞMEYEN KALMAMAMIŞ…

 

Ton balığı satışı konusunda Türkiye’nin en ünlü markalarından Dardanel’e ait olduğu iddia edilen fabrikada üretim aşamasında çekilen görüntüler, sosyal medyada infial yarattı. Ton balığının el değmeden paketlendiği söylenmesine karşın yayınlanan videoda, hijyen kurallarının hiçe sayılarak ton balıklarının çıplak elle doldurulması izleyenleri tam anlamıyla şok etti.

 

Twitter’da @denetlecomtr hesabında yapılan paylaşımda “Demek ki el değmeden üretilmiyormuş. Sosyal medyada bir influencer tarafından paylaşılan bu video ton balıklarının paketleme aşamasını gösteriyor. İlginç olan ürün içeriğinde salamura suyu olduğu yazmıyor. İçerik beyanında sadece ton balığı, zeytinyağı ve tuz var” ifadelerine yer verildi.

 

 

KÜÇÜK FİRMA OLSAYDI NE OLURDU..?

 

Gıda Dedektifi ve Denetle Yöneticisi Musa Özsoy ise görüntüler için “Otomasyon olmaması bir yana, üretimin temizlik kovasına doldurulmuş izlenebilirliği tartışılır zeytinyağıyla yapılmasına söyleyecek söz yok. Bu durum bana hiç normal gelmiyor. Şunu küçük bir firma yapsa ne olurdu?” diye tepki gösterdi.

Dardanel firması sessizliğini korurken kamuoyu tarafından görüntülere ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.