DENİZDE FACİADAN DÖNÜLDÜ..!

GESTAŞ’a ait araba vapuru denizin ortasında su almaya başlayınca tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Batma tehlikesi yaşayan gemide ki araçların içine kadar su dolarken panik yaşayan yolculardan bazıları fenalaştı…

DENİZDE FACİADAN DÖNÜLDÜ..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
14.770
A+
A-

GESTAŞ’a ait araba vapuru denizin ortasında su almaya başlayınca tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Batma tehlikesi yaşayan gemide ki araçların içine kadar su dolarken panik yaşayan yolculardan bazıları fenalaştı…

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ, gemilerinde yaşanan arıza ve kazalar nedeniyle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde son olarak kapağı arızalanarak açılmayan gemideki yolcular iskeleye kapağın üzerinden atlatılarak tahliye edilmiş, boğazın ortasında çelik halatları kopan kapak ise açılarak tehlike yaratmıştı.

Bu defa da şirkete ait bir başka feribot batma tehlikesi geçirdi. Güvertesi araçların motoruna kadar suyla dolan gemideki yolcular büyük panik yaşarken feribot güçlükle iskeleye yanaştırıldı.

100’e yakın yolcu ve çok sayıda araçla saat 10:00 sıralarında Geyikli iskelesinden Bozcaada’ya hareket eden Bayramiç isimli GESTAŞ’a ait araba vapuru, iskeleden ayrılmasının ardından dalgaların etkisiyle hızla su almaya başladı. İçerisinde çok sayıda araç ve yolcu bulunan gemide büyük panik yaşanırken bazı vatandaşların korkudan fenalık geçirdiği bildirildi.

ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ…

İddiaya göre feribotun tahliye kapakları geç açılınca onlarca aracın içi motor kısımlarına kadar suyla doldu. Yolcular can yeleklerini giymeye çalışırken yaşanan panik nedeniyle bazı yolcular güçlükle sakinleştirilebildi.

Yaşanan tehlikeyi derhal yetkililere bildiren Kaptan, feribotu dalgalar nedeniyle güçte olsa iskeleye yanaştırmayı başardı. Kapaklarının açılmasıyla birlikte yolcular kendilerini korkuyla dışarıya atarken denizde ecel terleri döken ve araçları zarar gören bazı vatandaşlar şirketten şikayetçi olacaklarını ifade etti.

KORKU FİLMİ GİBİYDİ…

Yolcular, feribotun kaptanını krizi iyi yönetememekle suçlarken, bazı yolcular ise can yeleklerine zor ulaştıklarını ileri sürdüler. Korku dolu anlara tanıklık eden ve isminin verilmesini istemeyen bir yolcu, “Feribotumuz Bozcaada açıklarında dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Gelen büyük bir dalga nedeniyle feribotun içi deniz suyu doldu. Onlarca araca su girmeye başladı. Suyu bir türlü tahliye edemediler. Bazı yolcular korkudan can yeleklerine sarıldı. Araçlar suyla doldu. Filmleri aratmayacak sahneler yaşandı. Gerçekten çok korktuk. Daha önce aynı feribotta seyir halindeyken ön kapakları açılmıştı. Ben o zaman da aynı feribottaydım. Bu ikinci kazamız” dedi.

Gestaş’ın yeni aldığı “Bayramiç” isimli feribot, hurda seviyesinde eski olması ve ödenen milyonlarca liralık yüksek fiyatı nedeniyle eleştirilmiş buna rağmen kısa bir süre önce Haliç tersanesinde bakımdan geçirilerek hizmete sokulmuştu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş