DEPREM KENDİNİ UNUTTURMUYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Ayvacık bölgesinde süren depremlerle ilgili değerlendirme yaptı.

DEPREM KENDİNİ UNUTTURMUYOR
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
7.360
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek deprem sayısının 22 den bir anda 129’a çıktığını ifade etti. Bunu Gülpınar depreminin anormal davranışlarından bir tanesi olarak değerlendirdiğini dile getiren Perinçek, “ Dün gece yarısı artçı sayısı 22 ye kadar düşmüştü. Sonra yükselmeye başladı, dün saat 15.45 te 69 sayısına ulaştı. Son 24 saat diliminde bu gece yarısı saat 4.00 itibarıyla 129 sayısına ulaştık (ilk harita). Son iki gün içinde en büyük deprem 3.9 büyüklükte oldu ve bu gece saat 4.24 te gerçekleşti. Artçı sayısının yaklaşık bir günde 22 sayısından 129 sayısına ulaşması Gülpınar depreminin anormal davranışlarından bir tanesi olarak değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

YIkıcı deprem beklemiyorum

Perinçek açıklamasında “Dünden itibaren yeni bir deprem fırtınası yaşamaya başladık. Dün olan 3.6 büyüklükteki deprem yeni bir deprem fırtınasının başlangıcı olarak kabul edilebilir. Gülpınar batısında olan Haziran-Temmuz 2016 depremlerini ilk evre sayarsak Gülpınar depremlerinin dördüncü evresine girmiş oluyoruz. Yeni deprem fırtınasında deprem sayısı arttı fakat büyüklükleri şu an itibarıyla 3.9’yı geçmiyor. 6 Şubatta başlayan ikinci faza göre çok daha sakin bir deprem fırtınası yaşamaya devam edeceğiz. Bu son fazın önceki fazlara göre daha kısa süreceğini ve yıkıcı deprem yaratmayacağını düşünüyorum. Yeni deprem fırtınasının en az 4 gün daha süreceğini düşünüyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş