DERYA CANsın

Çanakkaleli başarılı milli sporcu Derya Can iki günde iki ayrı dünya rekoruna imza atarak bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

DERYA CANsın
Yayınlama: 18.12.2016
1.864
A+
A-

Dalış rekortmeni milli sporcu Derya Can, değişken ağırlıklı paletli dalış kategorisinde 111 metreye dalarak ve paletsiz değişken ağırlık ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye inerek iki ayrı dünya rekoru kırdı.

 

 

Bu rekor için 4 yıldır bekliyorum

Antalya’nın Kaş ilçesinin Hidayet Koyu açıklarındaki denemesinde 2 dakika 38 saniyede 111 metreye başarılı bir dalış gerçekleştiren Can bu dalış ile Şahika Encümen’e ait 110 metrelik rekoru geçen Can, yeni dünya rekortmeni oldu. Dalışın ardından açıklamalarda bulunan Derya Can, yeni bir dünya rekoruna imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Can, “Kırmak istediğim bu rekor için 4 senedir bekliyorum. Dört aydan beri Kaş’tayım ve kendimi bu işe adadım. Zor şartlara rağmen 2 günde 2 rekor kırdım. Hava soğuktu, üşüdüm ama rekoru başarıyla kırdım.” dedi.
 

 

Her metrede şehitlerimizi düşündüm

Kayseri’deki terör saldırısını dalış hazırlıkları sırasında öğrendiğini ve büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Can, “11 metreye dalarken her metrede şehitlerimizi düşündüm ve onlardan güç aldım diyebilirim. Kazandığım bu rekoru ülkemize hediye ediyorum. Dalış sırasındayken Kayseri’deki patlamayı öğrendim. Çok üzgünüm. Rekorumdan sonra mutlu oldum ancak buruk bir sevinç oldu.”şeklinde konuştu.
 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.