DEVLETİN MİLYONLARI NEREYE GİTTİ..!

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün, henüz hakkında deliller toplanmadan, bilirkişi raporu yazılmadan ve iddianame hazırlanmadan görevden alınarak makamdan uzaklaştırılmasının yankıları sürüyor…

DEVLETİN MİLYONLARI NEREYE GİTTİ..!
Yayınlama: 20.06.2022
9.287
A+
A-

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün, henüz hakkında deliller toplanmadan, bilirkişi raporu yazılmadan ve iddianame hazırlanmadan görevden alınarak makamdan uzaklaştırılmasının yankıları sürüyor.

 

CHP’li Öz ‘ü bakanlık oluruyla görevden alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bir önce ki dönem AK Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu hakkında İçişleri Bakanlığı denetçileri ve mahkeme tarafından milyonlarca liralık kamu zararı tespit edilmesine rağmen soruşturmaya dahi izin verilmemiş olmasına tepkiler büyüyor…

 

Çan Belediye Başkanı CHP’li Bülent Öz’ün iddiaya dayalı sözlü beyanlarla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler bir önceki dönem Çan Belediye Başkanı AK Partili Abdurrahman Kuzu’ya çevrildi. İçişleri Bakanlığı denetçileri ve mahkeme tarafından Kuzu’nun kamuyu milyonlarca liralık zarara uğrattığı tespit edilmiş ancak Bakan Soylu, bugüne kadar soruşturma izni vermemişti.

 

AK PARTİLİ BAŞKAN, KAMUYU 12 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞ…

 

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Öz’ün görevden alınmasıyla Çan halkının iradesine “büyük saygısızlık” yapıldığını kaydederek, “Seçimle gelen seçimle gider. Daha Bülent Öz hakkında iddianame bile yok ortada” diye konuştu.

 

İçişleri Bakanlığı denetçilerinin Çan’ın AKP’li belediye başkanı döneminde tespit ettiği 2 milyon 600 bin lira kamu zararı olduğunu aktaran Erkek, “27 Şubat 2018 tarihli satış işlemi sebebiyle. Bakın 27 Şubat 2018. 2 milyon 668 bin 550 lira. O dönemin dolar kuru ile 700 bin dolar, bugünün 12 milyonu. Kamu zararı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruşturma izni verdi mi? Vermedi. Kamu zararı ile ilgili. Vermedi. Çok soylu davranışlar sergileyen biridir kendisi. İçişleri Bakanı değil suç işleri bakanı” diye vurguladı.

 

MÜFETTİŞ RAPORUYLA BELGELENEN YOLSUZLUĞA SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ…

 

Yaşananların tamamen hukuksuzluk olduğunu savunan CHP Milletvekili Ceylan, “Daha önce AKP Belediye Başkanı döneminde müfettiş raporuyla tespit edilen yolsuzluğa rağmen İçişleri Bakanı bu dosya için soruşturma izni vermemişti. Şu an doğru dürüst hiçbir delilin olmadığı bir dosya için başkanımız görevinden uzaklaştırıldı. Bu bile yargının ne kadar siyasallaştığını ve tarafsız olmadığını gösteren açık bir göstergedir. Bizim isteğimiz adalettir. Hiçbir CHP’li milim geri adım atmayacaktır. Bize atılan hiçbir çamur üzerimizde duramaz. Başkanımız kendine verilen emaneti korumuştur. Dava sonucunda da aklanarak korumaya devam edecektir.” diye konuştu.

 

ZARAR BİLİRKİŞİ VE MAHKEME TARAFINDAN TESPİT EDİLMİŞ…

 

Biz bugüne kadar usulsüzlüklerin peşine düştük, ortaya çıkan kamu zararları için davalarımızı açtık diyen Bülent Öz ise; “Bir önceki dönemde 2018 yılında Termal Otel satış ihalesinde, hem müfettiş hem de mahkeme tespitiyle toplamda 6 milyon TL’yi bulan kamu zararı tespit edilmiştir.

Tekrar ediyorum hem müfettiş raporu hem de mahkemece tespit edildi. Ve altını çiziyorum 6 milyon TL. Eski parayla 6 Trilyon TL Çan halkına zarar verildi. Üstelik bu rakam 2018 yılının rakamıdır. Ve biz davamızı açtık. Gelgelelim İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermemiştir.

Neden vermiyor? Tekrar söylüyorum, Kamu zararı hem mahkemece hem bilirkişi raporu ile tespit ediliyor ama İç İşleri soruşturma izni vermiyor. Bu bizim dönemimizde olsa, bizi sokakta gezdirmezlerdi, sokakta…

Oysa bugün ortada bizimle ilgili bir şey yokken, bilirkişi raporu yokken, malum süreçle ilgili sabahın 6.45’inde beni ve iki müdürümüzü eşlerimizin ve çocuklarımızın yanında gözaltına aldırabiliyorlar.

Hatta bir müdürümüzü, yeni doğum yapmış, kucağında bebesinin yanında gözaltına aldırdılar. Soruyorum.. Suçumuz CHP’li belediye olmak mıdır?” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş