DOKTORLAR KENDİ DERTLERİNE DERMAN ARIYOR..!

Pandemi sürecinde çok ağır şartlar altında çalışmak zorunda kalan hekimler, birçok ülkede COVID-19 meslek hastalığı sayılırken Türkiye’de hala yasal düzenleme yapılmaması nedeniyle bir çok doktorların istifa ettiğine, emekliye ayrıldığına yada yurt dışına göç etmek zorunda kaldığına dikkat çektiler…

DOKTORLAR KENDİ DERTLERİNE DERMAN ARIYOR..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
2.022
A+
A-

Pandemi sürecinde çok ağır şartlar altında çalışmak zorunda kalan hekimler, birçok ülkede COVID-19 meslek hastalığı sayılırken Türkiye’de hala yasal düzenleme yapılmaması nedeniyle bir çok doktorların istifa ettiğine, emekliye ayrıldığına yada yurt dışına göç etmek zorunda kaldığına dikkat çektiler…

Çanakkale Tabip Odası, yayınladığı basın açıklaması ile pandemi döneminin başından bu yana sağlık personelinin yaşadığı zorluklara bir kez daha isyan etti. Hekimlerin istifa edip yurt dışına gitmesinin ‘mevcut şartlar’ın bir sonucu olduğu ifade edilerek “Uzunca bir süre ‘of’ bile diyemedik, çünkü ‘kahramanlar yorulmaz’ gibi büyük bir duygusal yüke maruz bırakıldık. Halbuki ‘kahramanlar’ bu süreçte nitelikli bir maskeye dahi ulaşamadı” denildi.

SALGIN DEĞİL ALGI YÖNETENLER YÜZÜNDEN TÜKENİYORUZ…

Pandeminin 19. ayını geride bıraktığımız bu günlerde salgının tüm yükünü sırtlanan sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Çanakkale Tabip Odası; “19 aydır ölüyoruz, 19 aydır hastalanıyoruz, 19 aydır zamanında ve etkili bir önlem almayanlar, bilime sırtını dönenler, şeffaf davranmayalar, verileri değiştirenler yüzünden gün be gün tükeniyoruz. Mart 2020’den itibaren meslek örgütlerinin, bilim insanlarının uyarılarını dinlemeyenlerin pandeminin yükünü yalnızca bizlerin üzerine bırakacağı anlaşılmıştı. Bizler mesleğimizin gereklerini elbette yapacaktık ve yaptık, ancak sürecin tüm yükünün üzerimize yıkılmaması için şeffaf, akılcı ve bilimsel bir salgın yönetimi talep ettik. Buna rağmen salgın değil, algı yönetildi. Bu algı yönetiminde de biz sağlık çalışanlarına yalnızca kahramanlık güzellemeleri, balkonlardan alkışlar, hakkınızı ödeyemeyiz tesellileri düştü. Uzunca bir süre “of” bile diyemedik, çünkü “kahramanlar yorulmaz” gibi büyük bir duygusal yüke maruz bırakıldık. Halbuki “kahramanlar” bu süreçte nitelikli bir maskeye dahi ulaşamadı. Kahramanlara dağıtılan maskeler korumak bir yana tam tersi korunuyor hissi yaratarak daha fazla hastalanmamıza neden oldu. Kahramanların işyerlerinde bulaştan koruyacak düzenlemeler yapılmadı, kış aylarına gireceğimiz bu günlerde ise işyerlerimizin havalandırma sistemlerinin yeterliliğine dair bile en ufak bir bilgiye sahip değiliz” dedi.

COVID-19 MESLEK HASTALIĞI YASASI TALEP EDİYORUZ…

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Bugün soruyorlar hekimler neden istifa ediyor, neden emekli olmak istiyorlar, neden göç ediyorlar diye… Hekimler ölürken dahi mesleki onurları verilmediği için istifa ediyor. Hekimler birçok ülkede COVID-19 meslek hastalığı sayılırken bizim ülkemizde hala daha yasal düzenlemesi yapılmadığı için göç ediyor. Kısacası emeğimiz görmezden gelindiği için hekimler bu topraklarda hekimlik yapmak istemiyoruz diyorlar. Bu gidişata dur demek için haklarımızı bir an önce istiyoruz. COVID-19 için meslek hastalığı yasası çıkarılmasını talep ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına Türkiye’de ilk vakanın ilan edildiği 11 Mart 2020’den itibaren, pandeminin sonlandığı zamana kadar her yıla 120 gün yıpranma payı, fiili hizmet süresi zammı istiyoruz. Her hafta bir talebimizi yükselttiğimiz bu süreçte 175 bin hekimin sözcüsü olarak 23 Kasım’da İstanbul’dan başlatacağımız BEYAZ YÜRÜYÜŞ’ün ardından 27 Kasım günü Ankara’da ülkenin dört bir yanından gelen hekimler ve sağlık emekçileri ile BEYAZ FORUM’da buluşacağımızı, taleplerimizin kabul edilmemesi halinde bu forumda alacağımız kararlar ile mücadelemizin büyüyeceğinden ve sonuç alıncaya kadar devam edeceğinden de kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini bir kere daha hatırlatıyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş