DÜNYANIN GÖZÜ ONUN ÜZERİNDEYDİ..!

4 bine yakın gazeteci ve foto muhabir onu takip ederken yüzlerce dünya starı onu izledi. Eserinin gösterildiği salonda adeta alkış tufanı koptu. Davetliler 15 dakika aralıksız olarak ayakta Çanakkaleli hemşerimizi alkışladı…

DÜNYANIN GÖZÜ ONUN ÜZERİNDEYDİ..!
Yayınlama: 21.05.2018
7.351
A+
A-

4 bine yakın gazeteci ve foto muhabir onu takip ederken yüzlerce dünya starı onu izledi. Eserinin gösterildiği salonda adeta alkış tufanı koptu. Davetliler 15 dakika aralıksız olarak ayakta Çanakkaleli hemşerimizi alkışladı…

 

 

ÇANAKKALE SENİNLE GURUR DUYUYOR…

 

Aslen Çanakkaleli olan ve çocukluğu Yenice’nin kırlarında koşturarak geçen Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı’nın dünya prömiyeri Cannes Film Festivali’nde yapıldı. Festivalde büyük ödül ‘Altın Palmiye’ için yarışan film, büyük beğeni topladı. Salondakiler film ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

Sık sık baba ocağı Çanakkale’ye gelen dünyaca ünlü yönetmen Ceylan, yarışmaya katıldığı “Ahlat Ağacı”nda olduğu gibi filmlerinde plato olarak Yenice’yi ve senaryolarında hatıralarını kullanmayı tercih ediyor.

 

 

TAM 15 DAKİKA AYAKTA ALKIŞLANDI…

 

Cannes’da bir kez daha Nuri Bilge Ceylan rüzgarı esti. Ünlü yönetmenin son filmi Ahlat Ağacı, bu yıl 71’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluştu. Ahlat Ağacı, ‘Altın Palmiye’ için yarışan 21 filmden biri… 9 Mayıs’ta başlayan festivalde büyük ödül için yarışan 21 filmin de gösterimi tamamlandı. En son Ahlat Ağacı’nın prömiyeri yapıldı.

 

 

FİLMİ EKİBİNE KIRMIZI HALIDA YÜRÜDÜ…

 

Gösterim öncesi film ekibi kırmızı halıda yürüdü. Nuri Bilge Ceylan ve oyuncular, festivali izleyen 4 bine yakın gazeteci ve foto muhabirine poz verdi. Filmin kadrosu daha sonra aralarında çok sayıda ünlü ismin de bulunduğu davetlilerle birlikte filmin Grand Theatre Lumiere’de gerçekleşen gösterimine katıldı. Film sona erdiğinde salondakiler Nuri Bilge Ceylan ve ekibini dakikalarca ayakta alkışladı.

 

 

ALTIN PALMİYELİ TEK YÖNETMEN OLARAK KATILDI…

 

Doğu Demirkol ve Murat Cemcir’in başrolde yer aldığı Ahlat Ağacı uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu ediniyor. Senaryosunu Akın Aksu, Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’ın yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Ceylan’ın pek çok filminde birlikte çalıştığı Gökhan Tiryaki üstleniyor. Nuri Bilge Ceylan Kış Uykusu filmiyle 2014’te Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü. Ceylan, bu yıl Altın Palmiye için yarışan yönetmenler arasında daha önce bu ödülü alan olan tek yönetmen oldu…

 

 

HERKES BEĞENDİ AMA JÜRİ OY VERMEDİ…

 

Bir bölümü Yenice’de çekilen ve Çanakkale’den kişilerinde küçük roller üstlendiği Ahlat Ağacı filmi büyük ilgi görmesine ve beğeni almasına karşın politik midir bilinmez büyük ödülü alamadı. Bilindiği gibi Türkiye’ye karşı özellikle Avrupa’da son zamanlarda her alanda giderek artan bir ambargo var. En iyi filme verilen “Altın Palmiye” ödülüne Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın yönettiği “Manbiki Kazoku” (Bir Aile İşi) filmi layık görüldü. Buna rağmen Çanakkaleli yönetmen, herkes tarafından takdir edilen başarısıyla Çanakkale’yi bir kez daha gururlandırmayı başardı.

 

 

NURİ BİLGE CEYLAN’IN YENİCE MACERASI…

 

26 Ocak 1959’da İstanbul, Bakırköy’de doğan Nuri Bilge Ceylan’ın çocukluğu baba memleketi olan Çanakkale, Yenice’de geçer. Ziraat mühendisi babasının memleketi Çanakkale’ye tayinini istemesi sonucu, Nuri Bilge iki yaşındayken 1961 yılında ailece Yenice’ye taşınırlar. Çocukluk yılları Emine adında ki ablasıyla Yenice’nin kırlarında geçer. Yenice’de o yıllarda lise bulunmadığı için orta okulu bitiren Emine ablası için 1969 yılında tekrar İstanbul’a taşınırlar. Babalarıysa tayinini yaptıramadığından orda kalır. Nuri Bilge Ceylan ilkokul 5. Sınıfa kadar Yenice’de okuduktan sonra , ilkokul beşi, ortaokulu ve liseyi Bakırköy’de tamamlar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş