TOKİ HAYALLERİ ERTELEDİ..!

Her yıl 100 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından Çanakkale’de yapılması planlanan 500 konutun kura çekilişi ertelendi…

TOKİ HAYALLERİ ERTELEDİ..!
Yayınlama: 08.05.2020
5.168
A+
A-

Her yıl 100 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında TOKİ tarafından Çanakkale’de yapılması planlanan 500 konutun kura çekilişi ertelendi…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle başlatılan “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” Koronavirüs salgını nedeniyle sekteye uğradı. Bazı illerde kura çekilişleri gecikmeli de olsa internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirilse de Çanakkale’de kura tarihinin ertelendiği açıklandı.

 

Dev proje kapsamında Çanakkale’de yapılması beklenen 500 TOKİ konutu için ev hayali kuran vatandaşların heyecanla beklediği kura çekilişinin 6 Mayıs 2020 tarihinde yapılması bekleniyordu. Fakat TOKİ’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 19 Haziran 2020 Cuma gününe ertelendiği açıklandı. Kura çekilişi saat 10.00’da internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Salgın öncesi kura çekilişi başvuru yapanların katılımıyla noter ve halkın huzurunda yapılıyordu.

 

Çanakkale’de yapılacak olan 500 konutun yeri tam olarak netleşmemekle birlikte 116 Jandarma Er Eğitim Alayı ile eski SSK Hastanesi arasında kalan Hazineye ait arsa olarak düşünülüyor. Metrekareleri ve satış fiyatları henüz açıklanmayan dairelerin 350’si 2+1, 150’si ise 3+1 olarak planlandı. Vatandaşların konut finansmanı ise katılım bankaları ve kamu bankaları tarafından sağlanacak.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş