EGOLARINIZDAN ARININ..!

Yaklaşan ÇTSO seçimleri öncesi yükselen gerilim karşısında Çanakkale’nin ünlü işadamı daha fazla sessiz kalamadı ve; “Amaç ego tatmini değil kente katkı sağlamak olmalıdır” dedi…

EGOLARINIZDAN ARININ..!
Yayınlama: 19.09.2017
4.788
A+
A-

Birçok Çanakkaleli sadece Akol Otel ile turizmci olarak bilse de, Ali Akol madencilik gibi farklı sektörlerde verdiği hizmetlerle aynı zamanda bir sanayici ve kentin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına yön veren şehrin dinamikleri arasında etkin bir isim olarak tanınıyor.

 

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’na başkanlık yaptığı yıllarda ÇTSO’da görev alan Akol, daha sonra yaşanan kısır çekişmeler ve kavgalar nedeniyle kendini çekerek uzak durmayı tercih etmiş ve bir daha oda seçimlerinde yer almamıştı. Ali Akol, bu kararından hala vazgeçmese de odadan uzaklaşmasına yol açan kavgalar nedeniyle sessizliğini daha fazla koruyamadı.

 

8 Ekim tarihinde yapılacak olan ÇTSO seçimi öncesi tırmanan gerginlik, tecrübeli işadamı Akol’u da gerdi ve çok sert açıklamalarda bulundu. Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) eski Başkanı olan ve halen Çanakkale için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Ali Akol, kısır çekişmelere dikkat çekerek bencilliğin Çanakkale’ye verdiği zararın altını şu cümlelerle çizdi;

 

“Ticaret Odası seçimleri ben gireyim değil, o, bu, şu girmesin mücadelesi olmaktan çıkmalıdır. Oda seçimleri manevi mastürbasyon yeri olmaktan çıkmalıdır. Önce seçilmek için kavga gürültü sonra toplantılara gidilmez. Gidilse de bir şey üretilmez. Tabi bu yazdıklarım herkes için geçerli değil. Daha sonrada bir grupçuluk başlıyor anlaşılır gibi değil. Daha sonra o gruplar çok küçük menfaatler uğruna bozuluyor ve bir sonraki seçimlere negatif alt yapı hazırlıyor. Bu kısır döngü böyle devam ediyor. Değerli oda mensupları, lütfen daha sağduyulu daha akılcı daha egolarınızdan arınmış düşünelim ve davranalım. Amaç ego tatmini değil kente katkı sağlamak olmalıdır. Aksi halde bizler dışarıdan bakıp gülüyoruz. Sevgi ve saygılarımla.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş