YERİN ALTINDA DİRENİYORLAR..!

NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçiler paralarının ödenmesi, işten atılan işçilerin geri alınması ve baskıların son bulması talebiyle kendilerini ocağa kapattı…

YERİN ALTINDA DİRENİYORLAR..!
Yayınlama: 26.02.2020
3.664
A+
A-

NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçiler paralarının ödenmesi, işten atılan işçilerin geri alınması ve baskıların son bulması talebiyle kendilerini ocağa kapattı…

 

Çanakkale’nin Yenice İlçesi’nde bulunan NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçilerin, üç aydır maaşlarını alamadıklarını, üyesi oldukları Dev Maden-Sen’den ayrılmaları konusunda kendilerine baskı yapıldıkları ve sendika üyesi olduğu gerekçesi ile işten atılan 11 işçinin geri dönmesi için direnişe geçtikleri ileri sürüldü. İşçiler, çektikleri bir videoda madenden ayrılmayacaklarını ifade ederek kendilerini ocağa kapattıklarını duyurdular.

 

TALEPLERİ YERİNE GETİRİLENE KADAR ÇIKMAYACAKLAR…

NESKO Madenciliğe ait bakır madeninde çalışan işçiler 10 Ocak 2020 tarihinden itibaren üç aydır maaşlarını alamadıkları, çalışma koşullarının kötülüğü ve iş yerinde hiçbir işçi sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmadığı için Dev Maden-Sen’e üye olmaya başladılar. İşverenin işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yapmaya başladığını ileri süren işçiler, işverenin kendilerine “Sendikadan istifa etmezseniz maaşlarınızı ödemeyeceğim, işyerini kapatacağım hepinizi işten atacağım” şeklinde tehdit ettiğini dile getirdiler. İşçiler, sendikadan istifa etmeye zorlandıklarını sendikadan istifa etmemeleri sonucunda ise 11 işçinin işten atıldığını söylediler. İşten atılan işçiler ve diğer sendika üyesi işçiler, maaşları ödeninceye kadar ve işten atılan arkadaşları işe geri dönünceye kadar madenden ayrılmayacaklarını belirterek ocağa kendilerini kapattıklarını duyurdular.

 

SENDİKADA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ…

İşçilerden Sercan Fidan: Bizler Çanakkale’nin Yenice ilçesi NESCO Maden ocağında bakır-çinko madeninde çalışan işçileriz. Bizler üç aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Alamadığımız için Dev Maden-Sen sendikasına başvurduk. Sendikada devam etmek istiyoruz. Ancak yukarıdan çok büyük baskılar var. Biz sendikalı olarak çalışmak istiyoruz. Burada emekli olan ve tazminat alamayan da var. Aralık ayından, Ocak ayından maaşları duranlar var. Bunları alabilmek için biz, ocağa girip çıkmama kararı aldık. Burada hemen hemen herkesin borcu, derdi var. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Devlet büyüklerinden, milletvekillerinden yardım istiyoruz.

 

İŞVEREN ELİNDEN GELEN BASKIYI YAPTI…

Zekeriya Zeybek: 2012 tarihinde giriş yaptım NESCO’ya. O tarihten bu yana maaşlarımız düzenli yatmıyor. Evlendik, çocuklarımız oldu, hala borçlarımız var, sıkıntılarımız var. O yüzden sendikadan yardım istedik. İşverenimiz bize sendikadan çıkmak için elinden gelen baskıyı yaptı. Dev Maden-Sen’e desteği için teşekkür ediyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş