EKMEK KAVGASINDA TEHLİKELİ GERGİNLİK..!

Sessiz istila olarak adlandırılan mülteci akınına dikkat çeken Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Çanakkale Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak, özellikle Suriyeli ve Afganların hurda toplama işini kontrollerine almak için roman vatandaşlara baskı oluşturduğunu söyledi. Mültecilerin zaman zaman pala ve baltalarla saldırdığını iddia eden Işıldak, önlem alınmazsa daha sıkıntılı günler bizleri bekliyor dedi…

EKMEK KAVGASINDA TEHLİKELİ GERGİNLİK..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
10.055
A+
A-

Sessiz istila olarak adlandırılan mülteci akınına dikkat çeken Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Çanakkale Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak, özellikle Suriyeli ve Afganların hurda toplama işini kontrollerine almak için roman vatandaşlara baskı oluşturduğunu söyledi.

Mültecilerin zaman zaman pala ve baltalarla saldırdığını iddia eden Işıldak, önlem alınmazsa daha sıkıntılı günler bizleri bekliyor dedi…

Kontrolsüz göç dalgasına bir tepkide Çanakkale’den geldi. Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak, artan mülteci sorununun giderek daha tehlikeli bir hal aldığını vurgulayarak istenmeyen olaylar yaşanmadan biran önce ciddi tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

PALALARLA SALDIRIYOR, KAVGALAR YAŞANIYOR…

Neredeyse tek geçim kaynağı kağıt ve hurda toplamak olan bir çok roman vatandaşın, son zamanlarda Afgan ve Suriyeli mülteciler ile çöp konteynerleri önünde karşı karşıya kaldığını ifade eden Işıldak; “Zaman aman mültecilerin pala ve benzeri cisimler çekmek suretiyle roman vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştıklarına şahit oluyoruz. Çanakkale merkez de nadiren de olsa ilçelerimizde, roman vatandaşlarımız ile mültecilerin karşı karşıya geldiği, kavgalar yaşandığı duyumlarını alıyoruz” dedi.

ROMAN VATANDAŞLARIN İŞSİZLİK ORANI %96…

Roman vatandaşlar arasında ki işsizlik oranının yüksekliğine dikkat çeken Ramazan Işıldak, “Roman toplumunun istihdam oranlarının istenilen düzeyde olmadığı, konfederasyonumuz ve bağlı dernek ve federasyonlarımız ile yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkmıştır. İşsizlik oranlarımız maalesef %96 gibi son derece yüksek bir seviyededir. Bu nedenle de Roman vatandaşların en büyük geçim kaynaklarından biri geri dönüşümün ilk ayağı olan çöpten hurda kâğıt, hurda plastik ve çeşitli geri dönüşüm malzemelerinin toplanmasıdır “ dedi.

TEDBİR ALINMAZSA DAHA SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR…

Fakat son dönemde çöpten kağıt ve plastik toplama işlerine Suriyeli ve Afgan mültecilerde dahil olduğunu ifade eden Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak; “Vatandaşlarımızın kalan tek geçim kaynağı olan geri dönüşüm işindeki payda ciddi anlamda azalmıştır. Durum bununla da kalmamış, Suriyeli ve Afgan mülteciler, çöp konteynerleri önünde, Roman vatandaşlar ile karşılaştıklarında, pala, balta, bıçak, demir, sopa ve benzeri cisimler çekmek suretiyle çatışmaktadırlar. Mülteci akınları, ekonomik olarak en çok roman toplumunu etkilemiştir. Hükümet bu konuda ivedilik ile ciddi tedbirler almaz ve hayata geçirmez ise Roman toplumunu daha sıkıntılı günler beklemektedir” diyerek uyarıda bulundu.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş