ERKEK’TEN İNSAN ODAKLI İDDİALI PROJELER..!

ERKEK’TEN İNSAN ODAKLI İDDİALI PROJELER..!
Yayınlama: 25.02.2024
Düzenleme: 25.02.2024
2.236
A+
A-

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek projelerini paylaştı. Erkek, insan odaklı, özgürlüklere saygılı, bilgiye dayalı, teknolojik dönüşümü yakalama amaçlı, çevre ve doğayla barışık, tarihe ve kültürel değerlere duyarlı, afetlere dirençli, katılımcı kararlar alan ve planlı uygulayan, kalkınma hedefinden sapmayan, hizmeti adil olan, liyakat ve işbirliği temelli, şeffaf ve hesap verebilir ve tüm hemşehrilerini eşit gören bir yönetim anlayışıyla Çanakkale’yi yöneteceklerini söyledi…

 

 

CHP’li Muharrem Erkek’in projeleri ve açıklamaları şu şekilde:

 

ÇANAPPKALE…

 

“Dijital belediyecilik anlayışımız ile artık mobil uygulamamız olan ‘ÇANAPPKALE” ile birçok yere erişebileceksiniz. Uygulamadan vergi ve fatura gibi birçok ödemeyi kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz. Anketlere katılım, şikayet ve talep iletme gibi konularda uygulamamız sizlere yardımcı olacak. Uygulamamız katılımcı yönetim anlayışımıza büyük katkı sağlayacak.”

 

ÇANAKKALE MOBİL BİLİM EVİ…

 

“Çocuklar için çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Mobil Bilim Evi ile birlikte çocuklarımız deneyler yapacak, önemli bilim adamlarını öğrenecek. Çok iyi vakit geçirecek çocuklarımız için bilim evi mahallelere, ilçelere, köylere, çocukların ayağına gidecek. Aklın ve bilimin ışında yürümemiz lazım.”

 

AKILLI AYDINLATMA…

 

“Şehrimizin belli yerlerinde bu sistem var. Güneş enerjisi ile çalışan led teknolojisini her yerde yaygınlaştıracağız. İnsan adımını attığında yanacak olan lambalarımız çok önemli bir tasarruf kaynağı sağlayacak. Tasarruf bizim için çok önemli”

 

TROYA İNOVASYON MERKEZİ (TİM)…

 

“Bu projemizi çok önemsiyoruz. Çanakkale 10-15 yıl sonra neden bilişim merkezi, kenti olmasın? Bilişim merkezlerinin altyapısı bu merkez ile oluşacak. Girişimci gençlerimiz burada her türlü yazılım, kodlama ve uygulama yapabilecekler. Gençlerimiz için çok önemli bir merkez olacak.”

 

İNÖNÜ VE ATATÜRK CADDELERİ TEK YÖN OLACAK…

 

“İnönü caddesi Barbaros Mahallesi yönüne doğru tek yön olacak. Atatürk Caddesi ise Cevatpaşa Mahallesi yönüne doğru tek yön olacak. Bunları birbirine bağlayan sokaklarda tek yön olacak. Cuma Pazarı ve Sanayi kavşakları düzenlenecek.”

 

 

TAM OTOMATİK OTOPARKLAR…

 

“Eski Çanakkale’yi trafiğe kapatacağız. Cephe iyileştirmelerine devam edeceğiz. Tam otomatik otoparklar yapmalıyız. Çanakkalemizin belli noktalarına bunları yapacağız. Asıl hedefimiz bisikletli ulaşım.”

 

DİRENÇLİ KENT…

 

“Deprem bizim en önemli gerçeğimiz. Birinci derece deprem kuşağındayız. Belediyemiz 2012 yılında bütün Çanakkale’de zemin etütleri yapıldı. Zemin iyiştirmesi yapmadan hiç bir inşaata başlayamıyorsunuz Çanakkale’de. Her iki kuruma da teşekkür ediyorum. Her şey zemin. Zemin iyileştirmelerini ve yapı stoğunu çok iyi inceleyeceğiz. Zemin laboratuvarı kuracağız.”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM…

 

“Yerinde bir kentsel dönüşüm ile gerekirse kooperatif sistemi ile dönüşümü sağlayacağız. Kat malikleri ile birebir görüşecek bunu hep birlikte başaracağız. Çanakkale’yi dirençli bir kent haline hep birlikte getireceğiz.”

 

CUMA PAZARI YİNELENİLENECEK…

 

“Artık kapalı pazaryerimiz olan Cuma Pazarımızın mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Buraya çelik ağırlıklı yeni bir yapı kuracağız. Bu yenilemeyi oradaki pazarcılarımız ile konuşarak, onların haklarını koruyarak yapacağız. Modern bir pazaryerini inşa edeceğiz. Kapalı pazar yerimizin üst kısmına güneş enerjisi panelleri yerleştirerek elektrik elde edeceğiz.”

 

SARIÇAY DÜZENLEMESİ…

 

“Sarıçay çevre düzenlemesi mutlaka yapılacak. Yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Talimhane sokaktan gelen yıl ile ile Barbaros mahallesini birbirine bağlayan yeni bir köprü yapacağız. Burada araç geçişi olmayacak, yürüyüş ve bisiklet yolu olacak.”

 

 

DEPREM PARK…

 

“Çanakkale’deki deprem toplanma alanlarında farkındalıklar olacak. Biz deprem toplanma alanlarını imara açan zihniyetten farklıyız. Biz bu konuyu çok önemiyoruz. Deprem toplanma alanlarında afet bilinci eğitimleri gerçekleştireceğiz.”

 

TÜRKAN SAYLAN SOSYAL TESİSLERİ…

 

“Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Çanakkale için çok özel bir yer. Bu bina önümüzdeki dönem yıkılarak buraya yeni bir kültür merkez inşa edeceğiz. İçerisinde öğrencilerimiz için okuma solanları, sergi salonları, kütüphane, dinlenme alanları bulunan ve Çanakkale’ye yakışan harika bir kültür merkezi inşa edeceğiz. Yeni kültür merkezimizin adı ‘Atatürk Kültür Merkezi’ olacak. Atatürk Kültür Merkezi’nin içindeki çok amaçlı salona ‘Türkan Saylan Salonu’ adını vereceğiz. Çanakkale kültür kenti olmalı, tarih kenti olmalı, turizm kenti olmalı, öğrenci dostu kent olmalı, kadın ve çocuk dostu bir kent olmalı. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 

ÇANAKKALE VE CUMHURİYET MÜZESİ…

 

“Cumhuriyetin önsözü Çanakkale’de yazıldı. Çok önemli bir coğrafyadayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu topraklardan çıkarak Kurtuluş Savaşı destanını yazdı. Bizim bu ruhu yaşatmamız lazım. Bu yüzden Çanakkale ve Cumhuriyet Müzesi’ni hayata geçireceğiz.”

 

KİTAP GÜNLERİ…

 

“Çok önemli yazarları, kitapları ve yayınevlerini hemşehrilerimiz ile buluşturacağız. Çok önemli söyleşiler olacak. Çok önemli gazeteciler sizlerle buluşacak.”

 

DÜĞÜN SALONU…

 

“Vatandaşlarımızdan bizlere inanılmaz bir düğün salonu talebi oldu. Herkes özel yerlerde düğün yapamıyor, imkanı yok. Onun için düğün salonu mutlaka yapacağız. Projesi ve yeri belirlendi. Esenler Mahallemizde olacak. 1800 metrekare kapalı alana sahip ve 650 kişilik olacak. Öncelikle dar gelirli ailelerimiz faydalanacak.”

 

 

ÖĞRENCİ EVİ…

 

“Biz öğrenci kentiyiz. Çanakkale nüfusumuzun yüzde 40’ı genç. Öğrencilerimizin bir çoğunun barınma sorunu var. Dar gelirli öğrencilerimizin faydalanacağı, barınma sorunlarını çözeceği öğrenci evi yapacağız.”

 

ENGELSİZ DERSHANE…

 

“YGS ve YKS gibi bir çok sınava hazırlık kurslarının olacağı, engelli vatandaşlarımıza yönelik bir dershane inşa edeceğiz. Gönüllü öğretmenlerimizile birlikte bu kursları vereceğiz. Bunun çalışmalarını yaptık, öğretmenlerimiz ile konuştuk.”

 

SINIRSIZ DURAK…

 

“Otobüs yolculuğu yapan bebek sahibi anneler istediği her yerde inebilecek. Kadınlarda gece belli bir saatten sonra bu imkandan faydalanacak. Bu uygulamayı Çanakkale’de hayata geçireceğiz. Anne dostu, kadın dostu kent olacağız.”

 

SOKAK CANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ…

 

“Can dostlarımız, sokak hayvanlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Yeri ve projesi belirlenen bir sokak hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezi kuracağız. Burada aynı zamanda can dostlarımız barınabilecek. Hayvan dostu bir kent olacağız.”

 

KENT PARK…

 

“Yeni parklar, yeni yeşil alanlar oluşturacağız. Çocuklar için, gençler için, aileler için herkes için mutlaka yeşil alanlarımızı arttıracağız. Esenler Mahallemizde 75 dönümlük yeşil bir kent park inşa edeceğiz. Botanik bahçesiyle, göletiyle muhteşem bir kent parkı siz değerli hemşehrilerimizle paylaşacağız.”

 

 

OYUNCAK MÜZESİ…

 

“Çocuklar ile ilgili adımlar atacağız. Bütün mücadelemiz onların geleceği için zaten. Ekolojik kreş yapacağız, oyuncak müzesi yapacağız. Değerli Sunay Akın ile müzemi yapacağız. Kendisi çok mutlu oldu. İçerisinde çok güzel etkinlikler, oyunlar olacak. Sunay Akın ile birlikte projemizi hayata geçireceğiz.”

 

HALK SÜT…

 

“Çocuklarımız maalesef ekonomik şartlardan ötürü et ve süte ulaşmakta zorluk çekiyor. Üreticilerimiz ve kooperatiflerimiz ile görüşüp gerçekten ihtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ücretsiz süt desteği sağlayacağız. Kimse görmeden bu hizmeti sağlayacağız. Bütün sosyal yardımlar insan onuruna yakışır bir şekilde yapılacak.”

 

ÇOCUK MECLİSİ…

 

“Çanakkale Kent Konseyimiz ile birlikte çocuk konseyimizi mutlaka kuracağız. Çocuk meclisimiz çok önemli. Çocuklarımızın talep ve düşüncülerinin paylaşması ilerde demokrasinin işlemesi açısından çok önemli olacak. Çanakkale’de çocukların sözü geçecek.”

 

EKOLOJİK KREŞ…

 

“75 dönümlük Kent Park alanımızın yanında 10 dönümlük alana yapacağız. Çocuklar bitkilerin nasıl büyüdüğünü, meyvelerin nasıl yetiştiğini görecek. Çok güzel bir kreşi hep birlikte hayata geçireceğiz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız.”

 

GENÇ KENT…

 

“Gençlerimiz bizim için çok önemli. Gençlerimize yönelik bir çok çalışmayı başlatacağı. Greenbox Stüdyo ile gençlerimize profesyonel çekimlerini gerçekleştirebileceği imkanlar sağlayacağız. Bu stüdyoyu ivedi bir şekilde kuracağız. Gençlerle ilgili ne yapacaksak gençlerle birlikte yapacağız. Gençlerimize eğitim desteği vereceğiz.”

 

 

YAŞAYAN KÜTÜPHANE…

 

“Sınav dönemlerinde kentimizdeki kütüphaneler açık oluyor ama yetmediğini görüyoruz. Bunun için öğrencilerimizin 24 saat kullanabileceği, araştırmasını ve etütlerini yapabileceği aynı zamanda sıcak çorbasını, kahvesini içebileceği yaşayan kütüphaneyi inşa edeceğiz.”

 

ÇARŞI BÖLGESİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ…

 

“Çarşıda Küçükhamam Sokak, Kemalyeri sokak, Balıkhane sokak, Fetvane sokak hızla yayalaştırılacak. Burada hemşehrilerimiz rahatlıkla dolaşabilecek.”

 

AMATÖR KLÜPLERİNE DESTEK…

 

“Amatör spor kulüplerimizle bir araya geliyoruz. Bir çoğunun imkanları çok kısıtlı. Önümüzdeki dönem onlara bir çok destek sağlayacağız. Bir aydır sürekli onlarlayız. Esenler Mahallemizde kullanabilecekleri bir spor sahası yapacağız.”

 

BİSİKLET KENTİ…

 

“Bisiklet kullanımını çok önemsiyoruz. Çanakkale mutlaka Avrupa Bisiklet Ağı’na katılmalıdır. Üye olacağız. Ulaşım ağı içerisinde konforlu ve güvenilir bisiklet ağını kuracağız. Bisiklet dostu bir kent olacağız, bisiklet kullanımına teşviklerde bulunacağız.”

 

 

Aday tanıtım programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İlçe ve belde belediye başkanları, parti yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Projelerini anlatan Erkek, sonrasında Çanakkale Belediye Meclis Üyesi adaylarını ve İl Genel Meclis Üyesi adaylarını tanıttı.

 

 

BELEDİYE MECLİS ADAYLARI…

 

Çanakkale Belediye Meclisi Adayları; Burcu Özgen Demir, Umut Karagöz, Deniz Hazal Uysal, Hanifi Araz, Fatma Kaynaş, Egemen Ergun, Simge Kutlu, İrfan Dehmen, Sevda Yıldız, Muhammed Güngör, Nurcan Bingöl, İbrahim Soydan, Ercüment Furuncu, Metin Değirmenci, Mustafa Alptuğ Akkoca, Meryem Sabiha Salkım, Fatma Çalışkan, Muhammed Ali Arıkan, Öykü Kaya, Bahrettin Tunç Bozkurt, Evren Nuransoy, Nuriye Ecem Uçar, Burak Durmaz, Müslüm Yalçınkaya, Alper Onur Gözütok, Mesut Dinç, Ali Oktay Coşgun, Hayri Çetin, Ahmet Demir, Kontenjan; Bülent Şarlan, Öznur Benderlioğlu Doğangün, Nigar Etizer Karacık oldu.

 

İL GENEL MECLİS ADAYLARI…

 

CHP’nin Çanakkale İl Genel Meclis adayları; Güneş Pehlivan, Halil Ertuğrul, Can Algönül, Ahmet Çelik, Egemen Taylan Özkurnaz, Fahrettin Çiloğlu oldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş