ESKİ BAŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU..!

Başkanlık koltuğunu devrettikten sonra siyasetten uzaklaşan, gözlerden ve siyasi polemiklerden uzak bir hayat sürmeye başlayan Çan eski Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, hakkında ki açıklamalar sonrası ilk defa sessizliğini bozdu…

ESKİ BAŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU..!
Yayınlama: 21.06.2022
10.974
A+
A-

Başkanlık koltuğunu devrettikten sonra siyasetten uzaklaşan, gözlerden ve siyasi polemiklerden uzak bir hayat sürmeye başlayan Çan eski Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, hakkında ki açıklamalar sonrası ilk defa sessizliğini bozdu…

 

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün, bir önce ki dönem Çan Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Partili Abdurrahman Kuzu hakkında ki iddialarına yanıt geldi.

Başkanlık koltuğunu devrettikten sonra siyasetten uzaklaşan, gözlerden ve siyasi polemiklerden uzak bir hayat sürmeye başlayan Kuzu, hakkında ki açıklamalar sonrası ilk defa sessizliğini bozdu.

 

CHP ZARARI DOLAR KURU ÜZERİNDEN HESAPLADI…

CHP kanadından yapılan açıklamalarda AK Partili Kuzu’nun, 27 Şubat 2018 tarihli Termal Otel satışından Çan Belediyesini 2 milyon 668 bin 550 lira kamu zararına uğrattığı, İçişleri Bakanlığı denetçilerin tespit ettiği o dönemin dolar kuru ile 700 bin dolar olan zararın bugünün parasıyla 12 milyonu bulduğu ifade edilmişti.

 

HAYRETLE VE ŞAŞKINLIKLA İZLEMEKTEYİZ…

Sosyal medya hesaplarından iddialara yanıt vererek “Tek niyetleri hedef şaşırtmak” diyen Abdurrahman Kuzu; “Dün sözde 2milyon olan kamu zararı iddiasının önce 4 milyona, sonra 6 milyona, bugün de 12 milyona çıkarılmasını hayretle ve şaşkınlıkla izlemekteyiz. Haklarında irtikap ve rüşvet aldıkları belgelenmiş kişilerin, gündemi değiştirmek amacıyla yaptıkları yalan ve iftiradan ibarettir” dedi. AK Partili Kuzu, açıklamalarına şu cümlelerle devam etti;

 

İŞ YOK, İFTİRA ÇOK;

“Seçildikleri günden beri “Cambaza Bak” misali tarafımıza her türlü iftirayı atıp, sonrasında yakayı ele verenler bilmelidir ki; 3 yıldır attığınız tüm iftiralar İlahi adalet sayesinde dönüp dolaşıp sahiplerinin ayağına dolanmış ve tüm kamuoyu kimin ne olduğunu apaçık belgeleriyle birlikte görmüştür.

 

HER GÜN KAFANIZA GÖRE ARTTIRDIĞINIZ SÖZDE KAMU ZARARI GERÇEĞİ;

3 yıl önce 2.668.000 TL kamu zararı iddiası içeren bir müfettiş raporu mevcuttur. Bu rakamı ilgili müfettiş hiçbir inceleme yapmadan,hiçbir uzman görüşü almadan kitabi bilgilere dayanarak ve alanı olmamasına rağmen kendince hesaplama yaparak bu zararın olabileceğini ilk raporuna görüş olarak bildirmiştir. Fakat; 1 yıl sonra tarafların savunmaları alınmış, dosyalar incelenmiş, gerekli hesaplamalar yapılmış ve bunun neticesinde bahsedilen kamu zararının olmadığı belirtilmiş ve soruşturmaya gerek olmadığı kanaatine varılmıştır.

 

Kaldı ki; Kamu zararı ifadesi bazılarında belge ile tescillendiği gibi bir rüşvet ve irtikap suçu değildir. İlk teftişte yanlış ve usulsüz bir şekilde iddia edilen bu kamu zararı ile kastedilen “Termal Oteli 16 milyon TL’ye değil de, 18 milyon TL’ ye satmalıydınız” ın ifadesidir. Halbuki dönemin CHP İlçe Başkanı bu satış ihalesinin iptali için dava açmış ve mahkeme yapılan ihalenin usule uygun olduğunu teyit etmiştir.

 

Tüm bunlara rağmen 3 yıl önce soruşturma izni verilmeme kararına yasal itirazını yapmayan mevcut belediye başkanı ne hikmetse, hakkında kuzeninin şikayeti üzerine ve belgeleri ile rüşvet ve irtikap suçu ortaya çıkınca müflis tüccar misali yine olmayan bir kamu zararını varmış gibi kendi yaptıklarını unutturmak için gündem oluşturmaktadır.

 

Bu konudan siyasi olarak nemalanmak için 3 yıldır dava açmayanlar, ne hikmetse kendi usulsüzlükleri açığa çıkınca gündemi değiştirmek için davacı olmuşlar, konu yargıya taşınmış ve süreç devam etmektedir.

On yıllık dönemimize ait tüm belgeler, ihale dosyaları ve her şey elinizde mevcut iken yalan ve iftiradan öteye geçemediniz.

10 yıl boyunca yaptığımız örnek proje ve yatırımlarla namını duyurduğumuz Güzel Çanımızın adını, döneminizi bile tamamlayamadan lekelediniz.

Yatıp kalkıp zamanınızı, başarısızlıklarınızı ve usulsüzlüklerinizi örtmek için Abdurrahman Kuzu ve ekibine iftira atarak geçirdiniz.

Tüm bu iftiralarınıza rağmen ben ve meclis üyelerim rüşvet ve irtikap ile değil, sadece Çanımıza kazandırdığımız eserlerle ilgili olarak savunma vermekteyiz.

 

Çok Şükür ki, şu anda biz;

1-Yeni İmam Hatip Orta Okulunun arkasına imarda yol açmak,

2-KYK Öğrenci Yurduna imarda yol açmak,

3-Yeni Devlet Hastanesini arka parsel yerine ana cadde üzerine yapmak gibi nedenlerden dolayı meclis üyelerimle beraber savunma vermekteyiz.

 

Şahsımdan ise 10 yıllık görevimin sonunda ödemem istenen; sadece ve sadece Çan’lı kamyoncularımıza ve esnafımıza zabıta tarafından kesilen cezaların (encümenin affetme yetkisine rağmen) affedilmesi sonucu çıkan 55 Bin TL’ dir. Bunu da taksitler halinde cezaları affedilen vatandaşlarımız adına gururla ödemekteyim.

Lütfen kendi kirli hesaplarınızı ve işlerinizi örtmek için; 10 yılı hizmetle geçen bir dönemi karalamayın.

 

ÇAN HALKINDAN DA RİCAM;

Gecesini gündüzüne katıp çalışıp, sayısız esere imza atanlarla; usulsüzlükleri belgelerle ortaya çıkanları bir tutmamalarıdır.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş