ÇİFTE FELAKETİN YARALARI SARILIYOR..!

ÇİFTE FELAKETİN YARALARI SARILIYOR..!
Yayınlama: 07.09.2023
Düzenleme: 10.09.2023
1.259
A+
A-

Önce yangın ardından sel felaketi ile karşı karşıya kalan Çanakkale’de zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için devlet tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde seferber oldu.

 

Felaketlerin yaşandığı bölgelerde ilk günden buyana halkın yanında olan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bir yandan zarar tespit çalışmalarına devam edilirken diğer yandan destek ve yardımların afetzedelere ulaştırıldığını açıkladı.

 

Milletvekili Gider; “Kaybettiğimiz doğayı parayla yerine koyamıyoruz. Bunun için zamana ve tüm halkımızın ortak özverisine ihtiyacımız var. Ancak oluşan diğer maddi hasarlar için devletimiz de halkımız da üzerine düşeni yapıyor. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi…

 

 

Şiddetli yağışlar nedeniyle Ezine’nin Geyikli beldesi başta olmak üzere; Mahmudiye, Pınarbaşı, Kemallı, Bozalan ve Yahyaçavuş köylerinde medyana gelen sel ve su baskınlarında yöre halkımızın gördüğü zarar nedeniyle devletimizin tüm kurumları gerekli çalışmaları başlatmıştır diyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; “İlk aşamada tespit edilen 50 üreticimizin zarar gördüğü su baskınlarında, toplamda 1150 dekarlık tarım arazisi zarar görmüş ve yıldırım düşmesi nedeniyle de 13 küçükbaş hayvan telef olmuştur. Üreticilerimizin gördüğü zararla ilgili Tarım İl Müdürlüğümüz, hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

 

 

DEVLETİMİZ TÜM GÜCÜYLE HALKIMIZIN YANINDA…

 

Sel felaketinde Pınarbaşı ve Mahmudiye arasında yolun kapanması nedeniyle, Kemallı ve Bozalan köylerinde de mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili ilk müdahaleleri AFAD’ın gerçekleştirdiğini söyleyen Gider; “Bölgede; altyapı ve konutlarda meydana gelen hasarlarla ilgili olarak da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi, Ezine Kaymakamlığı, Geyikli Belediyesi çalışmalarını sürdürmekte olup, görülen zararla ilgili olarak devletimiz, vatandaşının yanında olarak üzerine düşeni yapacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale, İstanbul ve Kırklareli’nde, sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

YANGININ AÇTIĞI YARA EL BİRLİĞİYLE SARILIYOR…

 

4 bin 80 hektarlık alanı küle çeviren yangın felaketi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Milletvekili Ayhan Gider; “İlki 16-17 Temmuz’da, ikincisi ise 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Çanakkale Yangınında zarar gören vatandaşlara yardımlar ulaşmaya devam ediyor. 4 bin 80 hektarlık alanın etkilendiği yangın sonrasında ilk olarak Tarım İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Kumkaleli çiftçilerden oluşan gönüllüler tarafından saman ve yem yardımı bölgeye ulaştırılırken, geçen süreçte birçok kamu kurumu ve belediyeler tarafından yardımlar ulaştırılmaya devam etti. Çiftlik hayvanları yangında telef olan üreticiler için de Burhaniye’den gelen 20 küçükbaş hayvan, üreticilere teslim edildi” dedi.

 

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN ADI ÇANAKKALE RUHUDUR…

 

Yağcılar köyünde küçükbaş hayvanları teslim alan üreticiler, yetkililere teşekkürlerini iletirken, bölgede yaraların sarılması için devletin gerekeni yaptığını belirten Gider; “Çok üzücü bir süreç geçirdik. Arka arkaya gelen yangınlar ve sonrasında yaşanan sel ile Çanakkale açısından zor bir yaz oldu. Kaybettiğimiz doğayı parayla yerine koyamıyoruz. Bunun için zamana ve tüm halkımızın ortak özverisine ihtiyacımız var. Ancak oluşan diğer maddi hasarlar için devletimiz de halkımız da üzerine düşeni yapıyor. Yangından sonraki ilk günlerde, Çanakkale Ruhu dediğimiz dayanışma örneği ile gönüllülerin yardımları bölge halkına ulaştı. Bir yandan ilgili kurumlarımız hasar tespit çalışmalarını yaparken, bir yandan da acil ihtiyaçların giderilmesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Kısa sürede tüm eksiklerin giderileceği konusunda şüphem yok. Büyük bir fedakarlıkla, özveri ile Çanakkale bu yangını söndürdü. Bundan sonraki süreçte de yine fedakarlık ve özveri ile bu sürecin üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş