AK PARTİ’NİN JOKERİ… İSKENDEROĞLU ADAYLIĞA ÇOK YAKIN..!

AK PARTİ’NİN JOKERİ… İSKENDEROĞLU ADAYLIĞA ÇOK YAKIN..!
Yayınlama: 22.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023
6.035
A+
A-

21 yıldır iktidarını koruyan AK Parti, yerel seçim arifesinde ki Çanakkale’de en büyük şoku yaşadı. Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti’den sadece 2 kişinin başvuruda bulunması partide büyük hayal kırıklığı yarattı. AK Parti’ye olan teveccüh ilk kez bu derece düşük olurken sebebinin atamayla tepeden gönderilecek tanıdık bir isim olduğu iddia edildi…

 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçim için AK Parti’de Belediye Başkan aday adaylığı müracaatları bugün saat 19.00 itibariyle sona erdi. Ancak günlerdir konuşulan çok sayıda ismin aksine iktidar partisinden Çanakkale için başkanlığa sadece iki kişi talip oldu.

 

İKTİDAR PARTİSİNE ADAY ŞOKU…

 

İlk müracaat geçmiş dönem Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’tan gelirken bugün İl Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel başvurusunu yaptı. Ancak aday adayı sayısının AK Parti tarihinde ilk kez üçü bile bulmaması büyük şaşkınlık yarattı. Oysa haftalardır birçok isimin adaylık için adı geçiyor, müracaatta bulunması için gün sayılıyordu. Ancak ne olduysa son dakikaya kadar beklenmesine rağmen o isimlerden hiç biri AK Parti’nin kapısını çalmadı. AK Parti kulislerinde çalkalanan iddialara göre ise müracaatların bu kadar düşük olmasının arkasında bildik bir yöntem ve tanıdık bir isim yatıyor.

 

 

ADAY ADAYLARI GÜVEN SORUNU YAŞIYOR…

 

Geçmiş seçimlerde yapılan temayül yoklamalarında açılmadan Ankara’ya giden sandıklar, açıklanmayan alınan oylar ve genel merkez tarafından atanan adaylar muhtemel aday adaylarını soğuturken eski milletvekillerinin belediye başkan adayı yapılması geleneği talipleri partiden iyice uzaklaştırırdı. Ancak AK Parti kulislerine sızan son bir bilgi, adaylık için son dakikaya kadar bekleyenleri de caydırdı ve dibe vuran 2 kişilik müracaatla AK Parti için büyük bir fiyasko yaşandı.

 

ANKARA KULİSİ ÇANAKKALE’Yİ KARIŞTIRDI…

 

Ankara’dan gelen bilgiye göre AK Parti Genel Merkezi tarafından birkaç gün önce Çanakkale’de yapılan bir kamuoyu araştırmasında eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun adı birinci sırada çıktı. Diğer tüm anketleri görmezden gelen Ankara’nın, kim aday olursa olsun kararını çoktan verdiği ve Çanakkale Belediye Başkan Adaylığı için Jülide İskenderoğlu’nun ismi üzerinde karar kıldığı yönünde ki söylenti muhtemel diğer adayları küstürmeye yetti. Aday adaylığı başvurusunun az olmasını gerekçe gösteren genel merkezin temayül yoklaması yapmaktan da vazgeçeceği ve tepkileri göze alarak İskenderoğlu’nu aday yapacağı ileri sürüldü. Ancak bu gelişme daha şimdiden parti içi huzursuzluğu körüklemeye yetti.

 

AYLARDIR GÖLGE VEKİL GİBİ ÇALIŞIYOR…

 

Aslında Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Adaylığına hazırlandığının sinyallerini aylar öncesinden vermişti. Seçimi kazanamadığı için vekilliği aylar önce düşmüş ancak her yerde görünmeye ve öne çıkmaya gayret göstererek adeta gölge vekil gibi çalışmaya devam etmişti. AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üyesi olmasına rağmen kamuoyunda asil üye gibi algı yaratmıştı. Partide hiçbir görev, yetki ve sıfatı olmamasına karşın gerek parti içinde gerekse bürokrasi üzerinde görünür olmaya çaba sarf etmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş