GENÇLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Gençlere seslenen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, o kişi için öyle bir ifade kullandı ki salonu dolduran gençler ayakta alkışladı…

GENÇLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
9.805
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğrenci Temsilci Kurulunun organize ettiği “2017 Gözüyle 1915” konulu söyleşi kapsamında Biga İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesinde gençlerle bir araya geldi.

GENÇLERİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ…

Partililerin ve bürokratların davet edilmediği programa öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Salonu dolduran gençlerle sıcak bir diyalog kuran Milletvekili Gider, tarihi bilgiler ışığında katılımcıları siyasal gelişmeler hakkında bilgilendirirken gelen soruların hiç birini yanıtsız bırakmayarak tam not aldı. Konuşmasını esprilerle yumuşatan ve sahne performansıyla da standup tadında bir sunum gerçekleştiren Ayhan Gider, sıkıcı siyasi toplantılardan uzaklaşarak farklı siyasal görüşlerde olsa da tüm gençlerin gönlünü fethetmeyi ve sık sık alkış almayı başardı.

HİÇ BİR ŞEYİ KENDİ İÇİMİZDE YAŞAMIYORUZ…

Sizden benim öğreneceklerim, benim size anlatacaklarım var diyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Gider, Çanakkale Savaşından giriş yaparak; “Burada büyük bir trajedi yaşandı. Hatta adına asteğmenler savaşı denildi. Birçok okul mezun vermedi, kurulacak olan Cumhuriyete eğitimli beyin bırakılmadı. 2017’dende baksak 2027’den de baksak eminim ki 100 sene sonrada bizim ve tüm dünyanın hissetmesi gereken bir ruh olacak Çanakkale. Tarihin seyrini değiştiren bu kadar büyük bir olayın insanlık tarihinde bir daha yaşanacağını sanmıyorum. Saldıranlara baktığımızda İngiltere ve Avrupa devletleri ama asıl onları kışkırtıp saldırtan kendinin sıkıştığını ve yok olacağını düşünen Rusya. Türk milleti bu düşman devletlere dur dediği anda Rus Çarlığının sonu gelmiş oluyor. Yoksa yardım ulaşabilmiş olsa belki bugün dünyanın seyri çok farklı bir yere gelecekti. Bu olay iman ile yendik basitliğinde anlatabileceğimiz bir olay değil. Niye bunların bu kadar detayına giriyorum, sonuçta tarihçi değil, siyasetçi, politikacı yönetime talip seçilmiş biriyim. Çünkü kendi içimizde yaşadığımızı düşündüğümüz birçok şeyi aslında kendi içimizde yaşamıyoruz” dedi.

EZBER BOZAN BİR MİLLETİZ…

Tarihsel bakış açısıyla konuyu ülkemiz üzerindeki uluslararası planlara ve onların güdümünde ki terör örgütlerine bağlayan Ayhan Gider; “Öyle bir coğrafyadayız ki bizim aldığımız her nefes dünyada ki birçok ulus ve milletin umurunda. Konumumuz çok stratejik. Tarihimiz dünya devleri tarafından çok kabullenilebilecek bir tarih değil. 100 yıllarca dünyaya hükmetmiş bir devletin bakiyesiyiz. Hristiyanların perde önünde, Yahudilerin perde arkasında dünyayı idare ediyorken biz Müslüman bir toplum olarak hükmetmişiz. Bunların hepsi ezber bozan hareketler. Hiçbir güçte kendi ezberlerini birilerinin bozmasını istemez. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa kaçınmazlar. Çok geriye gitmemize gerek yok son 10-15 yıla bakalım. Uğradığımız saldırılara bakalım, bunların hangisi bizim iç meselemiz. PKK yada FETÖ bizim ne kadar iç meselemiz olabilir” şeklinde konuştu.

1915’DE STRATEJİK ÖNEMİMİZ NEYSE 2017’DE DE AYNI…

Gider, terör örgütlerinin dış güçlerce maşa olarak kullanıldığına dikkat çekerek; “Ben bu yaşa geldim kendi köylümle fikirlerim uyuşmadıysa gerektiğinde kavga etmişimdir ama hiçbir kişiyle kürt olduğu için bırakın kavgayı tartışmamışımdır. Konuşurken hiç kimsenin etnik kökenini sormadım, zaten merakta etmedim. Biz tarih boyunca ırk esasına göre yaşamış ve yönetilmiş bir millet değiliz. Böyle bir toplumun ırk esasına göre içinden PKK’yı çıkarması mümkün mü? Dolayısıyla bunu yerli bir terör örgütü olarak değerlendirmekte doğru değil. Veya son olarak yaşadığımız, toplumun tamamının 15 Temmuzdan sonra gördüğü, ama farklı katmanların farklı zamanlarda bunun farkına vardığı ve dikkat çektiği bir FETÖ. Bununla ilgili pek çok şey okuyor ve görüyorsunuz. Eminim ki aklınızda da bir çok soru işareti oluşuyordur. Çünkü siyasallaştırıldığını düşünüyorsunuzdur, doğrudur. Fakat farklı kesimlerden de dinlediğinizde dünyanın görmediği bir yapılanmaya şahit oluyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yapılanma yaşanmadığı için buna karşı bir sistemde geliştirilmemiş. Bu nedenle verilen mücadele dünya içinde bir milattır. Bunu söylememin nedeni 1915’de stratejik önemimiz neyse 2017’de de aynı” dedi.

SÜMÜĞÜNÜ ÇEKEMEYEN ADAM ULUSLARARASI ÖRGÜT KURMUŞ..!

FETÖ/PDY terör örgütü liderine yönelik çarpıcı ifadeler kullanan Milletvekili Gider; “Düşünebiliyor musunuz, Erzurum‘un köyünden çıkmış sümüğünü çekmeyi beceremeyen bir adam uluslararası bir örgüt kuracak ve dünyanın her tarafında faaliyet gösterecek. Onu da geçtim, bir örgüt kurarsınız bir iki sene sonra eyleme geçersiniz, bu kolay bir şeydir. 40 sene eylemsiz duracaksınız, tamamını sempatiye ayıracaksınız, insanların sizi sevmesi ve ilgi göstermesi için çaba sarf edeceksiniz ve 40 sene sonra eyleme geçip bir devleti ele geçirmeye çalışacaksınız. Bu çok zor bir süreç. Bunu becerebilen adamın o adam olduğunu hiç aklınız kesiyor mu? Yani bunun arkasında hiçbir uluslararası yapılanma yok, o adam o köyden çıktı, öğretmenler vs. bu örgütü kurdu mu? Mümkün mü böyle bir şey? Böyle bir yapılanmayı niye başka bir devlete değil bize yapıyorlar. Çünkü 1915’de dünya gördü ki Irak yada Suriye gibi bizi asker indirip dağıtamaz.  O zaman ne yapılmalıydı ki bu devleti dünya arenasında birinci ligde top oynamaktan alıkoyalım diye düşünüldü ve planlandı. Bunların birçok örneği olmakla birlikte 15 Temmuz’da su üstüne çıkan süreç bunlardan sadece bir tanesi. Dünyanın farklı bölgelerinde birçok Türk yaşıyor, biz hiç seçimlere karışıyor muyuz, kimin kazanacağına müdahale ediyor muyuz.  Ama onları çok ilgilendiriyor bizdeki seçimler. Çünkü kimse bizim o ligde olmamızı, orta Doğu yeniden yapılanırken o masada olmamızı istemiyor. Bundan dolayı da siyasal bir savaşla karşı karşıyayız”  diyerek tehlikeye dikkat çekti.

İDDİANI ORTAYA KOYACAKSIN, MİLLET OY VERİRSE SEÇİLECEKSİN…

Referandum sürecine de değinerek gençlere seslenen Gider; “Bir anayasa değişikliğine gittik. Bu güncel bir siyaset değil çünkü partiler arası değil. Biz dedik ki mevcut sistemle Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetilebilir değil. Onun için karar mekanizmalarını geliştiren ve daha hızlandıran bir sistemle ülkeyi yönetelim. Neden, bu partiyi ilgilendiren bir sistem değil çünkü. Yine bu sistemle partiler seçime girecek. Bugünde yarında iktidar olma ihtimalleri aynı. Çıkacaksın iddianı ortaya koyacaksın, millet oy verirse seçileceksin. Bizim dediğimiz işleyişe yönelik, bürokrasiyle alakalı bir sistem. Bürokrasiyi devre dışı bırakarak karar alma mekanizmalarını arttıran ve hızlandıran bir yöntem. Bu yüzden partileri birebir ilgilendiren bir sistem değil” dedi.

BİZİM İÇİN EVET DE HAYIR DA KUTSALDIR…

Bir ay sonra sandığa gidileceğini hatırlatarak bizim için evet yada hayır, her oy ve her vatandaşımız değerlidir diyen Ayhan Gider; “Benim sizlerden tek ricam var. Oyunuz ne olursa olsun, hayır en az evet kadar kutsal bir oy. Evet diyende en az hayır diyen kadar bizim kardeşimizdir, bu memleketin evladıdır. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Sadece tartışırken maddeler üzerinden tartışmaya dikkat edin. Lehte de konuşsak aleyhte de konuşsak. Sertlik yanlısı her türlü tavırdan kaçının. Bu ülke kavgayla hiç bir şey elde etmedi” şeklinde nasihatte bulundu.

Programın devamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Milletvekili Gider, kafalarında ki soru işaretlerinin aydınlanmasına yardımcı oldu. Program sonunda bir öğrenci tarafından kara kalem ile yapılan kendi portresi hediye edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş