Çanakkale’nin Yeni Önlüklüleri!

Geçtiğimiz günlerde Tıp Fakültesi’nin önlük giyme töreni yapıldı. Birinci sınıf öğrencileri ömürleri boyunca gururla taşıyacakları beyaz önlüklerini giydiler. Doktor olma yolundaki bu ilk adım hiç kuşkusuz onlarda moral ve motivasyon acısından çok önemli. İşte bunu düşünürken Çanakkalemize yeni atanan isimler geldi aklıma…

Çanakkale’nin Yeni Önlüklüleri!
Yayınlama: 18.11.2016
1.169
A+
A-

Çanakkale’nin Yeni Önlüklüleri!

 

Geçtiğimiz günlerde Tıp Fakültesi’nin önlük giyme töreni yapıldı. Birinci sınıf öğrencileri ömürleri boyunca gururla taşıyacakları beyaz önlüklerini giydiler. Doktor olma yolundaki bu ilk adım hiç kuşkusuz onlarda moral ve motivasyon acısından çok önemli. İşte bunu düşünürken Çanakkalemize yeni atanan isimler geldi aklıma.

 

Vali olarak atanan Orhan Tavlı mülki idarede çok deneyimli bir isim olarak Çanakkale’ye gönderildi. Henüz tanışma imkanım olmasa da, valilikte işlerin iyi gittiğini görüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Vali önlüğü Tavlı tam oturmuş. Özellikle vali yardımcıları üzerinde kurduğu sistemle tam kadro bir ekip anlayışı sergiliyor. Bence bu sistem gayet iyi.

 

Emniyet müdürü olarak da Çanakkale yeni bir isimle tanıştı; Celal Sel. Şırnak gibi belalı ve kritik bir ilde çalışan Celal Sel için Çanakkale tatile gönderilmek gibi bir şey olsa gerek. Birde gerçekten hepsini yakından tanıdığım ve güvendiğim üst kadro yönetim var ki, Çanakkale emniyetinde çalışmak bir ayrıcalık gibi. Çanakkale’yi gayet iyi tanıyan ve uyum konusunda nazar boncuk takılacak bu ekibe başlık etmek Celal beye de keyif verecektir.

 

Rektör Acer rahatladı biraz..

Çanakkale’de paralel çetesiyle mücadeleye ilk başlayan kurum ÇOMÜ olmuştu. Bir buçuk yıl önce rektör olarak atanan Yücel Acer, daha 15 temmuz olmadan bu çeteyi temizlemek için savaş veriyordu. Sedat Laciner ve ekibinin örümcek ağı gibi örgütlendiği yapıyı temizlemek öyle kolay bir iş değildi. Ama buna rağmen Acer korkmadan bunların üzerine gitti. 15 temmuz sonrası da bu çeteye son darbeler vuruldu. ÇOMÜ artık insanların korkmadan hareket ettiği, ötelenmeden çalışabildiği bir kurum. Ve bu her alanda kendini hissettiriyor. Bilimsel yayınlar hızla artıyor. ÇOMÜ eğitim kalitesi olarak üst basamaklara tırmanıyor. Boşalan kadrolar hızlı bir şekilde tamamlanmaya çalışılıyor.

 

İşte bu anlamda Acer’in önünde yeni bir sayfa açılıyor. Rektör olarak Çanakkale’yle bütünleşmek bu. Onun için geçen hafta başlayan bir dizi ziyaretler yapıyor Rektör Hoca. Çanakkale’nin yeni önlüklülerini ziyaret edip üniversitesini anlatıyor. Gazeteleri ziyaret edip, gelişmelerden bilgiler veriyor. Geçtiğimiz dönemde Çanakkale’yle kavga eden; memleketi kendi kafalarına göre dizayn etme hedefindeki yönetimle ortaya çıkan sorunlar bir bir kayboluyor. 50 bine yakın büyük bir ailenin başı olarak Acer’in bu ziyaretlere çok önemli. Bunun meyvelerini kısa zamanda göreceğimiz de kesin. Kolaylıklar diliyoruz kendisine ve çalışma arkadaşlarına. Ekip olarak kendilerine güveniyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş