“GESTAŞ İle İlgili Özür Dileyeceksiniz”

İl Genel Meclisine konu olan GESTAŞ’ın dolarları, iddiaların sahibi MHP İl Genel Meclis Üyesi Recep Cahit Özer ile AK Partilileri karşı karşıya getirdi…

“GESTAŞ İle İlgili Özür Dileyeceksiniz”
Yayınlama: 15.12.2016
1.265
A+
A-

Köşe yazarımız, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, GESTAŞ’ın özellikle gemi kiralama ve bakım onarımlarında dolar üzerinden ödeme yaptığını açıklamış, yaşanan dolar krizi ile birlikte meydana gelen kur farkından dolayı şirketin büyük zarara uğratıldığını ileri sürmüştü. Bir dönem yönetim kurulu üyesi olduğu GESTAŞ’ın sadece kiralık 5 gemi için günlük 20-25 bin dolar kira ödediğine dikkat çekerek Cumhurbaşkanının da çağrısı doğrultusunda Türk Lirasına geçilmesini istemiş ve kiraların doların o günkü kur üzerinden sabitlenmesi gerektiğini söylemişti. Özer, GESTAŞ’ın şirketi dolar üzerinden zarar ettirmeye devam etmesi halinde yargıya gideceğini de sözlerine eklemişti.

 

Recep Cahit Özer bu iddialarını olağanüstü toplanan İl Genel Meclisine de taşıdı. MHP grubunun bu iddia ve talebi AK Parti grubundan tepki görünce karşılıklı tartışma çıktı.

 

MHP: Cumhurbaşkanının dinleyin, Türk Lirasına Geçin…

 

Gündem dışı söz alan Özer, GESTAŞ’ın bakım, onarım ve kira için anlaşılan firmalara dolar üzerinden ödeme yapmasının şirketi zarara uğrattığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar yerine Türk Lirası’na geçilmesi çağrısını bir kez daha hatırlattı.

 

Son aylarda Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizin içinde olduğunu kaydeden MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer, “Yaşadığımız koşullara 1.300 lira ile ev geçindirmenin mümkün olmadığı, hatta cambazlık olduğu ortada. Dolar 3,5 lirayı geçmiş durumdadır. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı ve ‘Yastık altındaki dolarları bozdurun, Türk Lirası’na çevirin, gerekirse altın alın’ dedi. Biz de İl Genel Meclisi’nin içinde grubu olan partiler olarak GESTAŞ’a diyelim ki, ‘Türk Lirası üzerinden çalış.’ Bugün GESTAŞ’taki kiralık gemilerin günlük maliyeti 20 bin dolardır. GESTAŞ her gün 20 bin dolar para veriyor. Buradan GESTAŞ’a diyorum ki, Gemilerle ilgili muhatapları çağrın ve onlara, biz anlaşma yaptığımızda dolar 2.15 kuruştu. Sizi de mağdur etmeyelim, kontratı revize edelim ve Türk Lirası’na geçelim deyin” şeklinde konuştu. ‘GESTAŞ’ın yapması gereken budur’ diyen Özer, “Biz buradan uyaralım, CHP ve AK Parti’den de bu konuda destek istiyoruz. GESTAŞ’ın her kuruşunda Çanakkale halkının hakkı var” dedi.

 

AK Parti: Kriz Yok, Türkiye Ekonomisi Güçlü…

 

MHP Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer’e cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz ise; “GESTAŞ TL’ye geçti. 8 Haziran 2013 tarihinde GESTAŞ’a yetki verildi. Karşılıklı sözleşmeler var, bunlar tek taraflı fesh edilmiyor. Recep Cahit Özer GESTAŞ Yönetim Kurulu üyesiydi, neden daha önce TL’ye geçilmesi konusunda teklif vermedi? GESTAŞ TL kullanıyor” derken Özer’in söylediği şekilde Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını, Türkiye’nin ekonomisin güçlü olduğunu söyledi.

 

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin ise MHP İl genel Meclisi Grup Başkanvekili Recep Cahit Özer’in sosyal medyada GESTAŞ konusunda TL’ye geçilmezse yargıya gideceği şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi. Şahin, “Adliye orada, yargıya gideceksen git, iftira atma” dedi.

 

Özer: Ekonomi İyimiş, Senin Dünyadan Haberin Yok…

 

Özer ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz’ın ekonominin iyi olduğu yönündeki tespitine karşı, “Senin dünyadan haberin yok. Kötü değilse Başbakan neden tedbirlerle ilgili yapılan açıklamaları bilmiyorsun, sonuçta GESTAŞ yine zarar ediyor” derken, İl Genel Meclisi Başkanı Şahin’in “ GESTAŞ ile ilgili yargıya git, ne duruyorsun sözlerine ise, “Ben Adliye’nin yolunu biliyorum. Acelen ne? Giderim. GESTAŞ ile ilgili özür dileyeceksiniz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.