GESTAŞ MÜDÜRÜNDEN SKANDAL SAVUNMA..!

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mahir Sevinç, denizin ortasında güvertesi su dolarak batma tehlikesi geçiren feribot ile ilgili yaptığı skandal açıklamada adeta ölümden dönen yolcular ve olayı duyuran gazetecileri suçladı…

GESTAŞ MÜDÜRÜNDEN SKANDAL SAVUNMA..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
6.010
A+
A-

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mahir Sevinç, denizin ortasında güvertesi su dolarak batma tehlikesi geçiren feribot ile ilgili yaptığı skandal açıklamada adeta ölümden dönen yolcular ve olayı duyuran gazetecileri suçladı.

Araçların motorlarına kadar su aldığı anlarda panikleyerek ecel terleri döken vatandaşları olayı büyütmek, görüntüleri paylaşarak haber yapan gazetecileri ise algı yaratarak olayı körüklemekle itham eden Müdür Sevinç’in yaşanan tehlikeyi küçümser ifadeler kullanması kamuoyunda tepki çekti.

Açıklamaların içinde ki detaylar ise basit bir olaymış gibi algı yaratılmaya çalışılan olayın vahametini gözler önüne serdi…

AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR…

Dün 100’e yakın yolcu ve çok sayıda araçla saat 15:00 sıralarında Geyikli iskelesinden Bozcaada’ya hareket eden Bayramiç isimli GESTAŞ’a araba vapuru, iskeleden ayrılmasının ardından dalgaların etkisiyle hızla su almaya başlamış, su dolan güvertede motor seviyesine kadar yükselen deniz suyu araçların içine kadar girmişti.

Personelin suyu tahliye etmekte sıkıntı yaşamasıyla birlikte feribotta panik havası oluşmuş, bazı yolcular can yeleklerine ulaşmakta güçlük yaşayınca fenalık geçirenler olmuştu. Feribot fırtınanın da etkisiyle güçlükle iskeleye yanaştırılırken araçlarda hasar oluşmuştu.

MÜDÜRÜN ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK…

Tam anlamıyla facianın eşiğinden dönülen olay sonrası GESTAŞ A.Ş. ve Genel Müdür Mahir Sevinç kamuoyuna açıklamada bulundu. Ancak her iki açıklamada da olay basit bir durum gibi gösterilmeye çalışılırken, Sevinç’in yaşanan korku dolu anları küçümser ifadelerle kullanması ve ölümden dönen yolcular ile haber yapan gazetecileri suçlaması tepki çekti.

Denizde ki can pazarını haber olarak görmeyen basın kuruluşlarının şirket açıklamasını yayınlamak için gece yarısı seferber olması ise dikkat çekti.

GESTAŞ’IN AÇIKLAMASI İHMALİN İTİRAFI GİBİ…

Oysa ki açıklamanın içersinde, bu ve benzer durumların yaşanmaması için çok önceden alınması gereken tedbirlerin zamanında yapılmadığını gösteren cümleler dikkat çekti. Gemi üzerinde sonradan yapılan çalışmalar ihmalin itirafı niteliğindeydi. Sabitlenmeyen ve dolu bırakılan çöp bidonlarının devrilerek su tahliye çıkışlarını tıkadığı kabul edilen o açıklamada; “Gemimiz seferini tamamladıktan sonra teknik ekibimiz, gerekli tespitleri gerçekleştirmiş ve kapak ile güvertenin birleştiği alandaki aralık olabilecek minimum açıklığa düşürülmüş, alt kısma suyu perdeleyecek bir sistem yapılmış ve tahliye delikleri genişletilmiştir” denildi.

Ayrıca, gemi güvertesinin balıksırtı dizaynı nedeniyle suyun feribotun sadece ön kısmına dolduğu açıklanarak durumun tehlike arz etmediği iddia edildi. Fakat gemilerin batma ve alabora olmalarının en büyük nedeninin yük kayması yada su alma nedeniyle oluşan denge kaybı olduğu unutuldu. Bu nedenle gemiye araç alınırken görevliler özellikle ağır vasıtalarda yönlendirmeyle ağırlığı feribot yüzeyine eşit ve dengeli olarak dağıtıyor.

GESTAŞ, hurda niteliğinde ki Bayramiç gemisini milyonlarca lira harcayarak Çardak hattından satın almış ve yine milyonlar harcayıp tersanede aylarca süren bir çalışma ile her bir vidasına kadar yenileyerek yapısı gereği açık denize uygun olmamasına rağmen adalar hattında çalıştırmaya başlamıştı.

BAZI KİŞİLER OLAYLARI BÜYÜTÜYOR, BİRİLERİ DE KÖRÜKLÜYOR…

Sabah Gazetesinden Ümit Erkan Demircan’a açıklamalarda bulunan GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, yaşanan sıkıntının beklenmedik hava koşulları nedeniyle yaşandığını iddia ederek; “Olumsuz hava koşulları nedeniyle maalesef bugün büyük bir şanssızlık yaşadık. Ne yazık ki bazı kişiler olayları büyütüyor. O karmaşa o panik içerisinde gemi su alıyor diye mesajlar atıp video çekmişler. Geminin su alması gibi bir durum söz konusu değil. Gelen dalga geminin ön kısmında su birikintisine neden olmuş. Mesela geminin arka kısmında su diye bir şey yok. Olaydan dolayı bir panik yaşanmış ve bazı kişiler de bunu körüklemiş. Panik ve korku dolu anlar yaşandığını iddia edenler telefonlarını o an düşünebilmişler. Ben panik esnasında telefonumu düşünemem. Ben buradan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş