GEZİ PARKI DİRENİŞİN EN YÜCESİDİR…

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzu asla kaybetmedik dedi ve sonuna kadar mücadeleye devam çağrısında bulundu…

GEZİ PARKI DİRENİŞİN EN YÜCESİDİR…
Yayınlama: 03.06.2017
3.594
A+
A-

Çanakkalelilere birlik olmalıyız, beraber olmalıyız diyerek seslenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Biz ki, Gezi Parkı’nda bu direnişin en yücesini göstermiş insanlar, şimdi de Çanakkale’yi Çanakkale yapan değerlerimizi, suyumuzu, toprağımızı ve temiz havamızı koruyacağız” dedi.

 

ÇEVRE İÇİN MÜCADELE EDEN HERKESİ GÖNÜLDEN KUTLUYORUM…

 

Ülgür Gökhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajında şu çarpıcı ifadelere yer verdi;

“Sevgili Hemşerilerim; biliyorsunuz önce göz bebeğimiz Kaz Dağları, ardından Atikhisar Barajı Su Toplama Havzası bölgesindeki altın arama çalışmaları ve bu çalışmaların doğaya, suya, toprağa, insana, hayvana kısaca tüm yaşama vereceği zararlar, zeytinlik alanların ölüm fermanı olarak nitelenen bir sürecin gölgesinde “ 5 Haziran Dünya Çevre Günü” nü kutluyoruz. Tüm bu karanlık tablo için bu günü kutlamak çok yerinde bir tanım olmayabilir, ancak çevre için, tüm bu kötü tabloyu engelleyebilmek için mücadele eden herkesi gönülden kutluyorum.”

 

GELECEĞE BORCUMUZ VE BÜYÜK SORUMLULUKLARIMIZ VAR…

 

“Yerel yönetim anlayışı; yalnızca yol, imar, çöp, su hizmetlerini sağlamak değil aynı zamanda, kentte yaşayanların ve gelecekte yaşayacakların sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli önlemleri almak, gerekli çalışmaları yapmak demektir. Biz bugün yaşayanların, geleceğe borcu ve büyük sorumlulukları var.  Bu anlayıştan hareketle geçtiğimiz Nisan ayı Belediye Meclisinde bir karar aldık. Nihayetinde bu sorun tüm Çanakkale’yi ilgilendiren bir sorundu ve Belediye Meclisi olarak bu soruna bir el atmamız gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde de değerli meclis üyesi arkadaşlarımla Balaban Tepesinde toplandık ve Atikhisar Barajı’na sahip çıkmak ve olası felakete dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledik.”

 

UMUDUMUZU KAYBETMEDİK…

 

“Üzülerek söylemeliyim ki doğa tahribatı gizli oyunlar içinde kendisini iletiyor. Kaz Dağları’nda da aynı mücadeleyi verdik, hala veriyoruz. Altın arayışında yemyeşil Kaz Dağları’mız ve su kaynaklarımıza gözler çevrildi. Daha çok yeni, zeytinlik sahalarda yapılaşmanın önünü açacak yasa tasarısı ile karşı karşıya geldik. Umudumuzu kaybetmedik. Bunun sonucunun ne gibi felaketlere yol açacağını anlattık.”

 

GEZİ PARKI’NDA DİRENİŞİN EN YÜCESİNİ GÖSTERDİK…

 

“Ben, bu şehrin Belediye Başkanı olarak tüm duyarlı kesimleri ve bu kentin insanlarını kendi geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Birlik olmalıyız beraber olmalıyız. Biz ki, Gezi Parkı’nda bu direnişin en yücesini göstermiş insanlar, şimdi de Çanakkale’yi Çanakkale yapan değerlerimizi, suyumuzu, toprağımızı ve temiz havamızı koruyacağız. Doğaya yapılan her türlü kötü girişime karşı çıkacak, gözümüzün önünde doğa katliamı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Milyonlarca yıl önce bu hava, bu toprak, bu su vardı, bundan sonra da olacak. Gerek bu şehrin Belediye Başkanı, gerek Ülgür GÖKHAN olarak mücadele vermeye devam edeceğim. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü doyasıya kutlayabileceğimiz günlere hasret, sevgi ve saygılarımla.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş