GÖZYAŞLARI SEL OLDU

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde Cougar tipi helikopterin düşmesiyle şehit olan askerlerden İstihbarat Binbaşı Koray Onay, memleketi Gelibolu İlçesi’nde, 3 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Yayınlama: 01.06.2017
5.403
A+
A-

Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi’nde düşen helikopterde bulunan ve kaza sonucu şehit olan askerlerden olan 38 yaşındaki İstihbarat Binbaşı Koray Onay’ın cenazesi, helikopterle memleketi Gelibolu‘ya getirildi. Bir süre devlet hastanesi morgunda bekletilen şehit Onay’ın cenazesi, yakınlarınca teslim alındı. Türk bayrağına sarılı tabut, cenaze aracına konularak, Yazıcızade Mahallesi Seher Sitesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Burada dualar okundu, helallik alındı. Bu sırada şehit Onay’ın annesi Nahide Onay, babası Süleyman Sinan Onay, öğretmen eşi Pınar Onay, kız kardeşi Nilay Güner ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Nahide Onay ve eşi Pınar Önay, tabuta uzun süre sarıldı. Anne Nahide Önay’ın, “Şaka de oğlum, şaka olsun” feryadı yürekleri dağladı. Anne Nahide Önay, camiye gitmek üzere evin önünden hareket edildiği sırada, cenaze aracını ve tutup tabutu bırakmak istemedi.

3 BİN KİŞİ UĞURLADI

Ardından şehit Onay’ın cenazesi, siren sesleri eşliğinde oluşturulan konvoyla, dev Türk bayrakları da açılarak, Gazi Süleyman Paşa Camisi’ne getirildi. Burada askeri bando ve manga cenazeyi karşıladı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çanakkale Valisi Orhan TavlıGelibolu 2’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkele Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, ÇanakkaleBelediye Başkanı  Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu, ellerinde Türk bayrağı yer alan yaklaşık 3 bin kişi cenaze törenine katıldı.

ŞEHİDİN MİNİK OĞLU HERŞEYDEN HABERSİZ GEZİNDİ

Türk bayrağına sarılı şehit Onay’ın cenazesi, cami bahçesindeki musalla taşına konuldu. Namazdan önce eşi Pınar Onay ve annesi Nahide Onay, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin oğlu 6 yaşındaki Kuzey, olan bitenden habersiz gözyaşı döken aile fertlerinin arasında gezindi. Annesi ve babaannesi ise Kuzey’e sarılıp gözyaşı dökmeyi sürdürdü. Şehidin kızı 1 yaşındaki Ece ise camiye getirilmedi. Aile fertleri tören sırasında taziyeleri de kabul etti.

İkindide düzenlenmen törende, şehit Onay için İl Müftüsü Arif Gökce tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazından sonra şehidin tabutu askerlerin omuzlarında cami bahçesi dışında bekleyen top arabasına konuldu. Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Gelibolu İlçesi’ndeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.