SEÇİMDEN ÖNCE İSTİFA GELDİ

Çanakkale Belediyesi’nin Kent Konseyi seçim tarihini açıklamasının ardından Çanakkale Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri görevlerinden istifa ettiler.

SEÇİMDEN ÖNCE İSTİFA GELDİ
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
7.547
A+
A-

Çanakkale Kent konseyi konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

Çanakkale Kent Konseyi’nin 17.12.2016 tarihli seçimli genel kurulu, Çanakkale Kent Konseyi çalışma yönergesinin 11/6. Maddesinin uygulanması yönünden Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmesi üzerine yapılamamıştır.

Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu; telafisi imkansız zararlar olmaması, hukukun üstünlüğü ve devamının sağlanması amacıyla, mahkeme kararı kesinleşinceye kadar Seçimli Genel Kurulun yapılmasını ertelemiştir.

Yargı sürecinin uzaması ile birlikte Genel Kurul üyelerinden gelen seçim yapılması, başkan ve yürütme kurulunun belirlenmesi talepleri karşısında en azından “Yürütmenin Durdurulması” kararının İzmir Bölge İdare Mahkemesi kararı ile birlikte netleşmesi beklenilmesi hususu 25.02.2017 tarihli Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulunda karara bağlanmıştır.

Gelinen bu noktada, Çanakkale Belediyesi, seçimli genel kurul yapılması için gazete ilanı vererek iradesini ortaya koymuş, inisiyatif alarak sürece dahil olmuştur.

Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri olarak bizler de irademizi şu şekilde oluşturduk; Çanakkale Kent Konseyi’nin kurumsal kimliğinin zarar görmemesi, tüm bu hukuki ve idari sürecin sağlıklı ve herkesi tatmin edebilecek görüş ve kararların ortaya çıkmasını sağlayacak şekilde genel kurul çalışmasına dönüşmesi umuduyla, Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz.

Katılımcılığı ve ortak akla dayanan uzlaşmayı esas alarak, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışı ilkelerinde çalışmalarını sürdürmüş olan Çanakkale Kent Konseyi ve Yürütme Kurulumuz;  aynı ilkelerle Kent Konseyi çalışmalarına katılan ve katkı sağlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başkanlığında gerçekleştirilecek genel kurulun Çanakkale Kent Konseyi için yeni bir kazanım olacağı inancımızla, kamuoyunun bilgisine sunarız.

Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri;

Başkan: Saim Yavuz, Yürütme Kurulu üyeleri: Engin Balıkçı, Hikmet Kuru, Aysun Aksu, Münire Yılmaz, Seçkin Sağlam, Celil Kankaya, Ercüment Furuncu, İ.Ogün Kırlıoğlu, Sefer Göztepe.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.