HACİZLİ GİTTİ MÜJDELİ GELDİ..!

Ambulans helikoptere haciz konuldu haberimizin hemen ardından açıklama yapılarak yeni hava ambulansının bugün itibariyle hizmete girdiği duyuruldu. Ancak 1.5 aylık mağduriyetin sebebi hakkında resmi bir bilgi verilmedi…

HACİZLİ GİTTİ MÜJDELİ GELDİ..!
Yayınlama: 23.09.2017
4.110
A+
A-

Gökçeada ve Bozcaada gibi ulaşımı güç iki hassas adaya sahip Çanakkale’de görev yapan ambulans helikoptere icra dairesi kanalıyla haciz konuldu haberimizin hemen ardından Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, tatil günü olmasına karşın mesai harici alelacele bir açıklama yaptı.

 

Haciz konularak götürülen ambulans helikopterin yerine anlaşılan başka bir firma tarafından Çanakkale’ye yenisinin gönderildiği duyuruldu. Ancak olayın üzerinden 1.5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen hiçbir şey olmamış gibi suskunluğunu koruyan ve halen mağduriyetin gerekçesini açıklamaktan çekinen Dr. Taşçı’nın, yeni gelen helikopteri kamuoyu ile müjde gibi paylaşması şaşkınlık yarattı.

 

Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı tarafından yazılı olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hava Ambulans Operasyon Merkezi Genel Müdürlük bünyesinde ambulans helikopterleri tüm Türkiye’de halkımıza hizmet sunmak için göreve başlatmıştır. Sağlık bakanlığı himayelerinde Çanakkale ilimizde de 2009 yılında Sağlık alanında hizmete başlayan hava ambulansımız yaklaşık 1,5 aydır kesintiye uğrayan hizmetini sorumluluk sahası olan Çanakkale’mizde 23 Eylül 2017 tarihinden itibaren Gün Doğumu ve Gün batımı esasına göre tekrar hizmet vermeye aynı şartlarda devam etmektedir. Ayrıca bölgemizdeki hasta nakilleri ile ilgili hava ambulansı hizmetini komşu olan Bursa ve İstanbul bölgelerinden destek alarak hizmet aksamadan sağlanmıştır. Kentimizde tedbir amaçlı yapılan organizasyonlarda ve etkinliklerde sağlık alanında yaşanabilecek durumlar içinde hava ambulansı bulundurulmuştur. En son ilimizde gerçekleşen CHP Adalet Kurultayında Hava Ambulansı organizasyonun başından sonuna kadar bulundurulmuştur.”

 

“AMBULANS HELİKOPTERE HACİZ ŞOKU” haberimizi okumak için aşağıda ki linki tıklayın…

 

 

http://www.canakkaleozelhaber.com/sagliga-icra-geldi/1932/

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.