HAFTA SONU ÇOK ZOR GEÇECEK

Kasırga geliyor! Akdeniz üzerinden gelen Ege kıyılarını etkisi altına alacak “Kırbaç Kasırgası” için yetkililer alarma geçti. Meteoroloji’den peş peşe uyarılar gelirken, Tropikal fırtına Yunanistan’ın bazı şehirlerinde etkili olmaya başladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada pazar günü Çanakkale’de dahil birçok şehirde çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirlİ olunması gerektiği belirtildi.

HAFTA SONU ÇOK ZOR GEÇECEK
Yayınlama: 28.09.2018
26.913
A+
A-

Kasırga geliyor! Akdeniz üzerinden gelen Ege kıyılarını etkisi altına alacak “Kırbaç Kasırgası” için yetkililer alarma geçti. Meteoroloji’den peş peşe uyarılar gelirken, Tropikal fırtına Yunanistan’ın bazı şehirlerinde etkili olmaya başladı. Meteoroloji’den yapılan açıklamada pazar günü Çanakkale’de dahil birçok şehirde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

 

METREKAREYE 100 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR

 

Türkiye’ye adım adım kasırga etkisi yaratacak tropikal bir fırtına geliyor. Yunanistan’ın batısındaki İyon Denizi üzerinde oluşan “Tropical Medicane” olarak adlandırılan kasırga yönünü değiştirmezse, 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşacak. Tropikal fırtınanın en yıkıcı etkisini, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Manisa ve Balıkesir hattında oluşturması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tropik fırtınayla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Meteeoroloji’den gelen uyarıya göre pazar günü birçok şehirde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

ÖNLEMİNİZİ ALIN

 

Meteoroloji’den gelen uyarıda şu ifadelere yer verildi:’Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş