HAVALİMANINDA İLGİNÇ İHALE..!

Çanakkale Havalimanı ilginç bir ihaleye sahne oldu. Saha içerisinde ki 7 bin 200 dönüm yeşillik açık arttırma usulüyle satıldı…

HAVALİMANINDA İLGİNÇ İHALE..!
Yayınlama: 28.04.2018
6.958
A+
A-

Çanakkale Havalimanı ilginç bir ihaleye sahne oldu. Saha içerisinde ki 7 bin 200 dönüm yeşillik açık arttırma usulüyle satıldı…

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü, havalimanı arazisinde yetişen otları açık ihale usulü ile sattı. 9 kişi 100 TL. karşılığı şartname aldı ama sadece 4 kişi ihaleye katılmak için müracaatta bulundu. Ancak bir kişinin de evraklarını geç teslim ederek ihale dışı kalması sonucu ihaleye 3 kişi girebildi.

 

 

3 bin lira geçici teminat yatırılarak girilen ihale, açık arttırma usulü 3 bin 500 liradan başladı.  En son 8 bin liraya kadar yükseldi ve havalimanında ki toplam 7 bin 200 dönüm araziye yayılı yeşil ot satıldı. Her yıl tekrarlanan bu ihale ile Çanakkale Havalimanı Müdürlüğü bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Çünkü, ihale ile hem havalimanı sahası otlardan temizleniyor, yangın riski ortadan kaldırılıyor hem de bu işi para harcamak bir yana para kazanarak yaptırıyor.

 

Ot ihalesine ise küçük ve büyükbaş hayvan besicileri ile ot tüccarları giriyor. Havalimanı sahasında kendiliğinde doğal olarak yetişen otun çok besleyici olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda zirai ilaç kullanılmadan büyümesi ve egzoz gazı ile kirlenmemiş olması nedeniyle yüksek kalitesinden dolayı tercih edildiği biliniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş