PARASI OLAN GEÇER OLMAYAN SEYREDER…!

Çanakkale Boğaz köprüsüne son bir ayda 50 TL zam geldi! 15 Euro artı KDV olarak açıklanan köprünün geçiş ücreti açılmadan artmaya devam ediyor. Kurdaki dalgalanmalardan dolayı 1 ay önce 172 olan geçiş ücreti bugün 222 TL’ye yükseldi. Köprünün temeli atıldığında o günkü kur üzerinden geçiş ücreti sadece 68 TL idi.

PARASI OLAN GEÇER OLMAYAN SEYREDER…!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
5.653
A+
A-

Çanakkale Boğaz köprüsüne son bir ayda 50 TL zam geldi! 15 Euro artı KDV olarak açıklanan köprünün geçiş ücreti açılmadan artmaya devam ediyor. Kurdaki dalgalanmalardan dolayı 1 ay önce 172 olan geçiş ücreti bugün 222 TL’ye yükseldi. Köprünün temeli atıldığında o günkü kur üzerinden geçiş ücreti sadece 68 TL idi…

Dev yatırım Çanakkale’ye çok yakıştı bu bir gerçek ama bu fiyatlarla üstünden geçmeye yürek ister. Parası olan geçer, olmayan seyreder.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ BÜLENT TURAN, geçtiğimiz aylarda köprüde gazetecilere yaptığı açıklamada kamuoyunda dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamada Turan’ın “Köprü de olsa GESTAŞ burada faaliyetine devam edecek. Köprüyü beğenmeyen, pahalı bulan gemilerle geçmeye devam edebilirler” sözleri ise tepki çekmişti

Bülent Turan o gün şu açıklamalarda bulunmuştu;

BİZ BU PROJEYE DÜNYA MAKASI OLARAK BAKIYORUZ…

Şu an Türkiye’mizin en büyük köprüsü bin 550 metre ile Osman Gazi Köprüsü. Burası bittiğinde en uzun köprü, 1915 Çanakkale Köprüsü olacak. Şu an dünyanın iki kulesi arası en uzun açıklığı 1991 metre ile Japonya’daki Akashi’deki Kaikyo Köprüsü. Bu köprü bittiğinde 2023 metre ile onun da tahtını elinden alıp, dünyanın en uzun köprüsü işte bu köprü olacak. Biz buraya herhangi bir proje ya da bir toprak parçası olarak bakmıyoruz. Türkiye markası bundan daha da ötesi dünya markası olarak bakıyoruz. Köprü de olsa GESTAŞ burada faaliyetine devam edecek. Köprüyü beğenmeyen, pahalı bulan gemilerle geçmeye devam edebilir. Deprem tarzı olağanüstü süreçlere en tedbirli yapılardan bir tanesi. Tabiri caizse depremde en rahat sığınılacak yer bu köprü”

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.