HAYALLERİN BİTTİĞİ AN..!

Çanakkale uluslararası bir aile dramına sahne oldu. Önce yurdundan, sonra yuvasından ve en sonda çocuğundan olan yabancı uyruklu kadın, engellenmese az daha canından da oluyordu…

HAYALLERİN BİTTİĞİ AN..!
Yayınlama: 26.07.2017
3.932
A+
A-

Bazen savaş ve bazen ise ekonomik nedenlerle ülkelerini terk ederek daha iyi şartlarda yaşamak için Türkiye’ye sığınanlar her zaman hayallerine kavuşamıyor. Parçalanan aileler büyük dramlara sahne oluyor.

 

Benzer bir durum Biga ilçesinde yaşandı. Farklı uyruklarda ki karı kocanın Türkiye macerası uluslararası bir drama dönüştü. İş umuduyla Türkiye’ye gelen Özbekistanlı A.K. Bursa’ya yerleşerek çalışmaya başladı. Kocasını uzun süre göremeyen Afganistan uyruklu eşi 22 yaşında ki M.K’da bir süre sonra çocuğunu da alarak Bursa’ya geldi. Kocası A.K. eşi için Türk vatandaşlığına başvuruda bulunacağını söylemesine rağmen sözünü tutmadığı gibi bir süre sonra M.K’yı evden attı.

 

Yabancı bir ülkede çocuğundan ayrı tek başına kalan M.K. bir şekilde Biga’ya gelerek iş aramaya başladı. Ancak iş bulamadığı gibi aç kalan ve kocası tarafından gösterilmeyen çocuğunun da hasretine dayanamayan genç kadın bunalıma girdi. Biga’nın en işlek caddelerinden Muammer Aksoy Caddesi’nde akşamüzeri korkulukların üzerine çıkan M.K. intihar girişiminde bulundu. Ancak tesadüfen olay yerinden geçmekte olan bir polis memurunun son anda kolundan yakalayarak tutması sonucu mutlak bir ölümden döndü.

 

Ancak M.K’nın sadece hayata değil aynı zamanda kendi yurduna da döneceği öğrenildi. Çünkü Türkiye’de hiçbir resmi girişi ve kaydı bulunmayan genç kadının Biga Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği kaydedildi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş