HAYIRLI OLSUNA GELDİLER, GEÇMİŞ OLSUN DEYİP DÖNDÜLER..!

HAYIRLI OLSUNA GELDİLER, GEÇMİŞ OLSUN DEYİP DÖNDÜLER..!
Yayınlama: 21.02.2024
Düzenleme: 22.02.2024
3.476
A+
A-

AK Parti’de gelenek yine bozulmadı ve il genel ile belediye meclis üyeliği aday listelerinde yine bir seçim klasiği haline dönüşen son dakika operasyonuyla isim ve sıralamalar değişti.

 

Göreve talip olmamasına rağmen il genel meclisinde kendisine birinci sıra sözü verilen ve Ankara’dan resmen tebliğ edildiği öğrenilen Ziraat Odası eski Başkanı, başarılı iş adamı İsmail Kaya’nın adeta sırtından hançerlenerek liste dışında bırakılması şok etkisi yarattı.

 

Kaya’yı saf dışı bırakarak parti nezdinde ve kamuoyu önünde küçük düşüren ismin eski CHP’li taze AKP’li olması ise parti içinde yaşanan kaosu körükledi ve alevlenen tartışmalarla birlikte kritik seçim öncesi yeni küskünleri beraberinde getirdi…

 

AK Parti İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeliği aday listeleri dün akşam saat 17.00 itibariyle teslim edilerek kamuoyu ile paylaşıldı. Ancak adaylara tebliğ edildikten sonra kamuoyuna sızdırılan ilk listenin değiştirilerek alternatif ikinci bir listenin açıklandığını görenler büyük bir şok yaşadı.

Listelere müdahale sırasında büyük tartışmalar yaşanırken sonrasında da tepkiler dinmek bilmedi.

 

 

KEYİFLİ VE VERİMLİ BİR MESAİNİN ÜRÜNÜ…

 

Listelerin teslim edilmesinin hemen ardından şahsi hesabından ve partinin kurumsal sayfasından Seçim işlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile birlikte İl SKM Başkanlığında çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un başkanlığındaki; mesaisi yoğun, keyifli ve verimli geçen “Genel Merkez Meclis Üyesi Aday Belirleme Komisyonu” hatıramız…

 

Komisyon çalışmaları akabinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, teşkilatlarımız ve belediye başkan adaylarımızın da fikir ve kanaatlerinin dikkate alındığı meclis listelerimiz bugün itibariyle ilçe seçim kurullarına teslim edilmiştir. Meclis üyesi adaylarımız şehrimiz ve partimize hayırlı uğurlu olsun…” mesajını paylaştı.

 

SON DAKİKA SİHİRLİ BİR DOKUNUŞ…

 

İstanbul seçimleri için sarf ettiği; “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey oldu” sözleriyle hafızalara kazınan Ali İhsan Yavuz’un bu yorumu AK Parti için Çanakkale’de gerçek oldu.

 

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeliği aday listeleri hafta sonu tamamlanmış ve Pazar gecesinden itibaren haftanın ilk günü adaylara tebliğ edilmeye başlamıştı. O liste önce parti içersinde ardından da basın kuruluşlarına sızmıştı. Gerek telefon, gerekse bizzat yapılan tebrik yağmuruna tutulan adaylar seçim hazırlıklarına başlarken yine ne olduysa oldu ve son dakika da gizli bir elin sihirli dokunuşuyla listelerde adayların yerleri ve isimleri değişti.

 

 

SAAT 17.00’DE BÜYÜK ŞOK YAŞANDI…

 

Listelerde ki en büyük değişiklik İl Genel Meclisi için yaşandı. Ziraat Odası eski Başkanı, başarılı işadamı İsmail Kaya’nın adı, AK Parti İl Genel Meclisi listesinde birinci sırada geçiyordu. Ancak son anda işler değişti ve göreve talip olmamasına rağmen kendisine birinci sıra sözü verilen Kaya’nın adı listeden silindi.

 

Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan birçok kişinin, saat 17.00’yi gösterdiğinde gerçeği öğrenince büyük bir kızgınlık ve hayal kırıklığı içersinde geçmiş olsun dileklerini ileterek yanından ayrıldığı öğrenildi.

 

 

VERİLEN SÖZLER BİR KEZ DAHA TUTULMADI…

 

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’a olan yakınlığı ile tanınan İsmail Kaya, Çanakkale eski Milletvekili Turan’ın son ziyaretlerinde resmi bir sıfatı bulunmamasına rağmen yeniden yanında yer almaya başlamış ve bu seçimde siyasi bir görev alacağının sinyallerini vermişti.

 

Daha öncede pek çok kez milletvekilliği, belediye başkanlığı ve il başkanlığı gibi farklı görevlerde adı geçen ancak her defasında hayal kırıklığına uğrayan Kaya, bu defa kelimenin tam anlamıyla çok daha büyük bir ihanete uğradı.

AK Parti’den herhangi bir görev talebinde bulunmayan Kaya’ya, iddiaya göre Bakan Yardımcısı Turan tarafından teklif götürüldü ve İl Genel Meclisi için birinci sıra söz verildi.

 

Geçmiş eski kötü seçim tecrübelerine dayanarak bu defa işi şansa bırakmak istemeyen İsmail Kaya’nın aldığı söze dayanarak evraklarını tamamlayıp başvurusunu yaptığı ve ardından genel merkez tarafından liste başı olarak kendisine tebliğ yapıldığı ileri sürüldü.

 

 

HAYIRLI OLSUNA GELDİLER, GEÇMİŞ OLSUN DEYİP DÖNDÜLER…

 

Kamuoyuna sızdırılan liste sonrası aldığı güvenceyle tebrik ziyaretlerini kabul eden Kaya’nın üzeri bir kez daha çizildi ve ismi il genel meclis listesinden son dakikada silindi. AK Parti İl Başkanlığı tarafından da kendisine garanti verilen talihsiz siyasetçi, adeta bir kez daha sırtından hançerlenmenin acısını yaşadı.

 

Bir kez daha hayal kırıklığına uğrayan İsmail Kaya kadar sevenleri ve destekleyenleri de büyük şok yaşadı. İlk listenin kamuoyuna sızmasının ardından adını birinci sırada gören ve kendisine hayırlı olsun dileklerini iletmek için ziyarete gelenler, şok edici gerçek karşısında geçmiş olsun temennisiyle yanından ayrık zorunda kaldılar.

 

 

ÖNDER’DEN SON DAKİKA GOLÜ GELDİ…

 

Kaya’ya son dakika golüyle operasyon çeken isim ise CHP’den tecrübeli olan eski kurt siyasetçi oldu. İl Genel Meclisine CHP’den seçilen ancak AK Partiye transfer olarak sayısal dengeyi bozup çoğunluğu sağladığı yeni partisine yerelde iktidarı kazandıran Nejat Önder, İl Genel Meclis Başkanlığı ile ödüllendirilmişti.

 

Fakat bu dönem Önder’in adı Belediye Meclisi üyeliği için birinci sırada geçiyordu. İl Genel Meclisinde ise onun yerine birinci sırada İsmail Kaya uygun görülmüştü. Fakat ilk liste erken sızınca durumdan haberdar olan Önder, elinde ki en önemli kozu kullandı ve hamlesini yapıp planı bozdu.

 

 

ERDOĞAN KOZU, LİSTE SAVAŞINI KAZANDIRDI…

 

AK Parti kulislerinden gelen bilgiye göre, İl Genel Meclisinde ki görevine devam etmek isteyen Önder, İl Başkanı Naim Makas’tan olumsuz yanıt aldı. Daralan zamanda hızlı hareket eden Nejat Önder iddiaya göre bu defa İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın kapısını çaldı. İkna edilemeyince Erdoğan kartını çekti ve konuyu bir telefon kadar yakın olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktaracağını söyleyerek son kozunu öne sürdü.

 

Blöf mü bilinmez ama resti gören Turan’ın, çaresiz kaldığı ve verdiği söze rağmen İsmail Kaya’dan vazgeçmek zorunda kaldığı ileri sürüldü. CHP’den ayrılıp AK Parti’ye katılan Nejat Önder’e bizzat Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin grup toplantısında rozet takılmıştı.

 

 

LİSTELERDE Kİ DİĞER DEĞİŞİKLİKLER…

 

Listelerde ki yer değişiklikleri ise şu şekilde gerçekleşti. Son dakika atak yaparak işleri tersine çevirmeyi başaran kurt siyasetçi Nejat Önder ile birlikte ikinci sırada ki Şener Akçay İl Genel Meclisinde yerini korumayı başardı.

Belediye Meclisi birinci sıradan alınan Önder’in yerine 3. sıradan Ergin Sezen getirildi. MHP’li Ercan Vatan 2. sırada ki yerini korurken Özlem Karadayı ve Mehmet Özkurnaz birer sıra yükseldi.

  1. sırada ki Alperen Uysal 9. sıraya gerilerken, 7. sırada ki Hakan Çetin 5. sıraya yükseldi. 10. Sırada ki Orçun Oktay 6. sıraya sıçradı. 9. sırada ki CHP’den transfer Cenk Vural Yurdatap 7. sıraya atladı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş