HER BELEDİYEYE BÖYLE BAŞKAN LAZIM..!

Milyonlarca lira borç ile devraldığı Kepez Belediyesinde kaynakları doğru kullanarak 8 ayda hem yatırım yapmayı hem de 4 milyon 50 bin TL borç ödemeyi başaran Başkan Birol Arslan, askıya aldığım projem yok diyerek ekonomik krize meydan okudu.

Belediyelerin en önemli gelir kaynağı inşaatlar olmasına rağmen göreve geldiği günden buyana kriz nedeniyle tek bir inşaat ruhsatı veremediklerini vurgulayan Başkan Arslan, başarının sırrını tasarruf yaparak israfın önüne geçmek olarak açıkladı…

HER BELEDİYEYE BÖYLE BAŞKAN LAZIM..!
Yayınlama: 28.11.2019
5.179
A+
A-

Milyonlarca lira borç ile devraldığı Kepez Belediyesinde kaynakları doğru kullanarak 8 ayda hem yatırım yapmayı hem de 4 milyon 50 bin TL borç ödemeyi başaran Başkan Birol Arslan, askıya aldığım projem yok diyerek ekonomik krize meydan okudu.

 

Belediyelerin en önemli gelir kaynağı inşaatlar olmasına rağmen göreve geldiği günden buyana kriz nedeniyle tek bir inşaat ruhsatı veremediklerini vurgulayan Başkan Arslan, başarının sırrını tüm birimlerde tasarruf yaparak israfın önüne geçmek olarak açıkladı…

 

HEM YATIRIM YAPIYOR HEM BORÇ ÖDÜYOR..!

31 Mart yerel seçimlerinde ilk kez göreve gelen çiçeği burnunda Belediye Başkanı Birol Arslan, yıllardır koltuklarını koruyan tecrübeli başkanları kıskandıran bir başarıya imza attı. Devraldığı Kepez Belediyesinin kasasında sadece 375 bin 618 lira 64 kuruş bulan, buna karşın 61 milyon 825 bin 517 lira 91 kuruş borç ile karşı karşıya kalan CHP’li Başkan Arslan, ilk şoku kısa sürede atlattı ve bu zaman zarfında bir yandan yatırım yaparken diğer yandan da borç ödedi.

 

BORÇLARI ARSLAN GİBİ ÖDEDİ…

Mazbatasını alıp göreve başladıktan sonra hayatın gerçekleriyle yüzleştiğini ve kendisini biranda milyonlarca lira borcun içinde boğuşurken bulduğunu belirten Birol Arslan; “Birçok belediye gibi Kepez Belediyesi de borçlu bir belediye. Doğrusu borç bekliyordum fakat bu kadar bir borç beklemiyordum. Mazbatayı alıp göreve başladıktan sonra hayatın gerçekleri ile karşılaştım ve şeffaflık ilkem ve sözüm gereği mali durumumuzu belediye binamıza astım. Artık her 4 Nisan’da, her devir yılların da kendi tablomu da asacağım. Geçen sürede şu noktaya geldim.  Tüm birimlerimizde tasarruf yaptık. İsrafın önüne geçtik. Kaynaklarımızı doğru kullandık ve 8 ayda 4 milyon 50 bin TL borç ödedik” diyerek başarının sırrını açıkladı.

 

Belediyelerin en önemli gelir kaynaklarının inşaatlar olduğunun altını çizen Başkan Arslan, yaşadıkları mali sıkıntıya da dikkat çekerek; “Geldiğim günden beri daha tek bir inşaat ruhsatı vermedik, imzalamadım. İnşaatın sıfır olduğu bir dönem. Belediyelerin en büyük geliri inşaattır. İmzalayacağım ilk ruhsat dosyasını sosyal medyamdan paylaşacağım” dedi.

 

ASKIYA ALDIĞIM PROJEM YOK…

Ekonomik krize rağmen sekiz aylık süre boyunca hiçbir projeyi askıya almadığını ifade eden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan; “Askıya aldığım projem yok. Kepez’in acil ihtiyaçları için çalışmalarım hızla devam ediyor. Tüm bu sıkıntıların içinde iki önemli proje gerçekleştirdim. Birincisi Kepez Meydan projesidir. Kentler meydanları ile anılır, meydanları ile saygınlık kazanır. Merkez tarafını sıfırdan tekrar yaptık. Pırıl pırıl oldu, ışıl ışıl oldu, tertemiz oldu. Yılbaşından sonra belediyemizin karşı tarafını da yenileyeceğiz ve meydanımız örnek olacak, takdir edilecek” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş