“Her Gün Kimlerin Cebi DOLAR?”

MHP Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Recep Cahit Özer, dolar üzerinden kiralık gemi çalıştıran Gestaş’ın devleti zarara uğrattığını belirterek ya hatadan dönün yada yargıya gideceğim dedi…

“Her Gün Kimlerin Cebi DOLAR?”
Yayınlama: 13.12.2016
5.733
A+
A-

MHP Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi Recep Cahit Özer, doların tavan yaptığı son dönemde çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekti ve Gestaş’ın dolar üzerinden kiraladığı gemiler nedeniyle uğradığı zararı kamuoyu ile paylaşarak yetkilileri göreve davet etti.

 

5 gemiye günlük yaklaşık 20 bin dolar kira ödeniyor… 

 

Yaşanan dolar krizi sonrasında bir dönem yönetim kurulu üyesi olduğu Gestaş’ın uğradığı büyük zarar dikkatinden kaçmayan Özer, Gestaş’ın faal olan kiralık sadece 5 gemi için günlük 20.000-25.000 dolar civarında kira ücreti ödediğinin altını çizerek; “Çanakkale’mizde faaliyet gösteren ve %99.99’u özel idareye ait olan GESTAŞ’ı Türk Lirası kullanmaya davet ediyorum. Anlaşma olduğu tarihte dolar kuru 2.15’ti veya 2.35’ti. Türk lirasını da buna göre sabitleyin. Döviz kurlarının rekor seviyelerinde yükselmesinden dolayı Gestaş’ın zararını düşünebiliyor musunuz?” diye konuştu.

 

Hatadan dönmezseniz yargıya başvuracağım…

 

Burada en büyük görev Sayın Çanakkale Valimize düşüyor diyen Recep Cahit Özer; “Daha fazla zarar etmemek için kiraladığınız gemilerin sahiplerini çağırın masaya.Bunu dikkate almaz ve bildiğinizi okumaya ve yapmaya devam ederseniz ben de Gestaş’ı göz göre göre zarara uğrattığınızı kabul edecek ve yargıya başvuracağım. Çünkü bunu yapmadığınız her gün, her saat Çanakkale’nin parası birilerinin cebine giriyor ve sizler müdahale etmiyorsunuz” dedi.

 

Hiç değilse Cumhurbaşkanımızın sözünü dinleyin…

 

Özer, Türk Lirasına adım atılması gerektiğini ve bunun Cumhurbaşkanı tarafından da istendiğini kaydederek; “Beni kaale almıyorsanız hiç olmazsa Sayın Cumhurbaşkanını dinleyin” diyerek ekledi.

 

İhtiyaç halinde dolar üzerinden gemi kiralama yöntemine gidiliyor… 

 

Çanakkale Boğazı ile adalar hattı dışında Güney Marmara’da da deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. bilindiği gibi ihtiyaç durumlarında zaman zaman geçici olarak gemi kiralamakla birlikte anlaşmalar gereği sabit olarak hizmet veren 5 adet kiralık gemisi bulunuyor. Bu gemiler iki farklı firmaya ihale ile inşaa ettirilmiş ve 10 yıllığına dolar üzerinden kiralanmıştı.

 

İki farklı firmaya 5 gemi inşa ettirildi…

 

Gelibolu Tersanesi’nde inşa edilen Çanakkale araba vapuruna günlük 4 bin dolara kira ödeniyor. Diğer ihaleyi alan Kolsan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından Yalova Sefine Tersanesi’nde yapılan 4 arabalı vapurun her biri için ise günlük 3760 dolar kira veriliyor. Sadece bu 4 geminin Gestaş’a o zamanki kur hesabına göre 10 yıllık maliyeti 52,5 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Ancak o zamanlar dolar kuru yaklaşık 2.15 seviyelerindeyken bugün 3.53 dolaylarında ve oynamaya devam ediyor. 

 

Yürükçü, anlaşmaları başarı olarak değerlendirmişti…

 

O dönem şirketin Genel Müdürü olan Hasan Yürükçü, GESTAŞ olarak Türkiye’de bir ilke imza attıklarını da belirterek, “Şirket olarak Türkiye’de ilk kez bu şekilde gemi kiralama yöntemine başvurduk. Ekonomik olarak öz kaynaklarımızla gemi yaptırmak doğal olarak çok zordu. Kredi alıp yeni bir gemi yaptırmanın maliyetleri de çok yüksek olduğu için kiralama yöntemi ile gemi alma yoluna gittik” demişti.

 

RECEP CAHİT ÖZER’İN KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

http://www.canakkaleozelhaber.com/yazar/recep-cahit-ozer/

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş